Dinamo poput Hajduka: Modri dovode povrijeđenog igrača

Pravo iznenađenje

Dinamo poput Hajduka: Modri dovode povrijeđenog igrača

A. Čaušević

Dinamo je blizu realizacije transfera koji dolazi kao grom iz vedra neba pošto ga je zaista rijetko ko očekivao. Sergej Jakirović će dobiti zvučno ime u svlačionici, ali je upitno kada će moći zaigrati. 

"Ako prođe ljekarski", u šali je prije nekoliko dana kazao Sergej Jakirović na pitanje da će Dinamo dovoditi nove igrače do kraja zimskog prijelaznog roka.

Jedan je stigao. U pitanju je dosadašnji defenzivac Nantesa Ronael Pierre Gabriel, a drugi tek treba stići. Riječ je o zvučnom imenu za hrvatsko područje.

Nakon osam godina dres Modrih će ponovo zadužiti Marko Rog, iskusni 28-godišnjak koji je trenutno van stroja zbog povrede križnih ligamaneta i upitano je kada će ponovo na teren.

"Prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. februra i mogli bismo poraditi na tome, bilo bi mu korisno da zadnja dva mjeseca provede u malo nižem prvenstvu što bi mu omogućilo da se vrati u igru ​​i shvati što mu je činiti. Kad bi se ukazala prilika, to bi bio idealan izbor", rekao je sportski direktor Cagliarija Nereo Bonato.

Oglasi

Ono što je Bonato najavio u četvrtak, u petak su potvrdili hrvatski mediji i Dinamo vraća fudbalera kojeg je 2017. godine prodao u Napoli za 17.5 miliona eura.

Rog se trenutno oporavlja od treće povrede križnih ligamenta. Prema najavama spreman bi trebao biti za samu završnicu sezone te bi tako skupio vrijedne minute.

Nešto slično je ranije uradio i Hajduk sa Ivanom Perišićem koji se također oporavlja od povrede koljena, a na teren bi se trebao vratiti u aprilu.

Međutim, jedna druga stvar pokazuje koliko su zapravo očajni na Maksimiru i na sve načine nastoje da animiraju svoju publiku.

Dinamo će za vikend gostovati Lokomotivi, a sa Maksimira već danima pozivaju navijače da dođu na stadion u Kranjčevićevoj i daju podršku ekipi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U dosadašnjem dijelu sezone utakmice Hajduka na gostovanjima kod Lokomotive i Rudeša su gledanije nego u slučajevima kada dolazi Dinamo. I to je ono što boli Zagrepčane.

Utakmice Lokomotiva - Hajduk i Rudeš - Hajduk je posmatralo 4.829, odnosno 4.050 gledatelja. Duel Lokomotiva - Dinamo sa posjetom 3.900 je na trećem mjestu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi