Kraljevski klub slavio uvjerljiv trijumf (AP Photo/Manu Fernandez)

Uvjerljiva pobjeda Kraljeva

Ne postoji tim koji može zaustaviti ovakav Real Madrid: Girona je ponižena na Bernabeu!

Midhat Šljivak

Real Madrid je u derbiju 24. kola La Lige na Santiago Bernabeu demolirao Gironu rezultatom 4:0 i zaista je teško vjerovati da neko Kraljeve može zaustaviti na putu do šampionske titule.

Girona je veliko iznenađenje ove sezone u Španiji. Rame uz rame su s Realom od početka sezone, no u utakmicama s kraljevskim klubom nisu pokazali apsolutno ništa.

Večeras je katalonski tim na Santiago Bernabeu demoliran. Apsolutno ništa nisu mogli napraviti protiv nevjerovatnog tima Carla Ancelottija.

Real do vodstva stiže u šestoj minuti. Vinicius Junior fenomenalno pogađa s distance za prednost domaćeg tima od 1:0.

Na drugi pogodak se čekalo do 35. minute. Vini je ovog puta sjajnom trivelom asistirao Judeu Bellinghamu, a Englez završava akciju za 2:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, da bi Kraljevi u ranim minutama nastavka završii posao u ovom meču.

Jude Bellingham u 54. minuti postiže svoj drugi gol večeras za prednost od 3:0. Englez je potom zbog povrede morao napustiti teren.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 61. minuti. Rodrygo je još jednim prekrasnim pogotkom postavio konačan rezultat susreta od 4:0, iako su u 90. minuti imali penal za peti gol, ali je Joselu promašio penal.

Treba svakako napomenuti da je Carlo Ancelotti u ovom duelu igrao bez ijednog štopera. Te pozicije su pokrili Tchouameni i Carvajal, no Girona ni tako nije imala nikakve šanse.

Real juriša prema tituli prvaka. Trenutno izgleda kao da ih apsolutno niko ne može zaustaviti bez obzira na sve probleme s povredama koje imaju.

Kraljevi su prvi na tabeli sa 61 osvojenim bodom, a Girona je sada na pet bodova zaostatka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 24. kolo:

Real Madrid - Girona 4:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.