Njemački stručnjak priznao grešku (Foto: EPA)

Kaje se zbog Stanišića

Thomas Tuchel stisnuo ruku Hrvatu i muški priznao grešku: "Žrtve smo suludog pravila"

Midhat Šljivak

Thomas Tuchel napravio je ogromnu grešku nakon što je na početku sezone otpisao hrvatskog fudbalera Josipa Stanišića i danas se itekako pokajao jer je Hrvat načeo svoj Bayern u uvjerljivoj pobjedi Leverkusena od 3:0.

Smatrao je trener Bayerna kako mu Hrvat nije potreban, a na kraju se ispostavilo da je 'tanak' na desnom beku i da bi mu on dobro došao, no iz Leverkusena s posudbe ga nije mogao vratiti. Stanišić je danas postigao gol protiv svog tima, a Tuchel se itekako kaje što se riješio njegovih usluga.

Danas trener Bayerna 'kuka' zbog pravila koje postoji u Engleskoj, ali ne u Njemačkoj.

"U Engleskoj postoji veoma dobro pravilo u kojem posuđen igrač ne može igrati protiv svog tima. To itekako ima smisla. Nažalost, to pravilo ne postoji u Njemačkoj i često me kroz karijeru 'lovio' igrač koji je na posudbi."

"Danas smo mi žrtve tog pravila. Vidio sam Stanija i čestitao mu. On je sad igrač Leverkusena i to je sve što mogu reći", rekao je Tuchel.

On na poziciji desnog beka ima Noussaira Mazraouija, te Saschu Boeya, kojeg je morao dovesti iz Galatasaraya kako bi pojačao ovu poziciju.

Stanišić: "Iz poštovanja nisam slavio"

Josip Stanišić ističe da je sretan zbog pogotka, no iz poštovanja prema klubu u kojem je proveo kompletnu karijeru nije slavio.

"Iako sam sretan zbog gola, pomalo mi je i žao s druge strane. Nisam slavio iz poštovanja", rekao je hrvatski fudbaler i ističe da se silno želio dokazati protiv svog kluba.

"Naravno da sam se želio dokazati jer su me olako pustili. Ipak, nije mi to stalno bilo u glavu. Mislio sam na sebe najviše", rekao je hrvatski fudbaler koji nije želio previše govoriti o budućnosti.

"Trenutno sam igrač Bayer Leverkusena i dat ću ovdje sve od sebe", poruka je ovog 23-godišnjaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hrvatskom reprezentativcu je ovo 11. utakmica sezone u Bundesligi i prvi pogodak u dresu Leverkusena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.