Hrvat servira osvetu Bayernu: Tuchel otjerao Stanišića na početku sezone, on im zabio u meču sezone

Hrvatski fudbaler doveo u vodstvo Apotekare

Hrvat servira osvetu Bayernu: Tuchel otjerao Stanišića na početku sezone, on im zabio u meču sezone

Midhat Šljivak

Josip Stanišić postigao je pogodak za vodstvo Bayer Leverkusena od 1:0 protiv Bayerna. Hrvatski fudbaler je posuđen Apotekarima upravo iz Minhena.

Thomas Tuchel je na početku sezone otpisao hrvatskog fudbalera Josipa Stanišića. Poručio mu je kako može ići na posudbu, a on je odlučio da ode u Bayer Leverkusen.

Nije pogriješio. Stanišić igra odlično za tim Xabija Alonsa, a danas je upravo zabio pogodak protiv tima s kojim je pod ugovorom.

Hrvatski defanzivac je dobro pratio akciju, došao je do lopte na desnoj stativi i postigao je pogodak za 1:0. Gol pogledajte OVDJE.

Slavlja naravno nije bilo. Iz poštovanja prema svom klubu Stanišić je visoko podigao ruke i izvinio se navijačima Bayerna.

Oglasi

23-godišnjem fudbaleru tima iz Leverkusena ovo je prvi gol sezone u 11. nastupu u Bundesligi. Sudbina je htjela da to bude baš protiv kluba s kojim je pod ugovorom do juna 2026. godine.

Bayer nije htio vratiti Stanišića u Minhen

Bayern i Bayern dogovorili su početkom sezone posudbu hrvatskog fudbalera, ali nakon što je bavarski klub upao u probleme s defanzivcima, pokušali su vratiti Stanišića.

Međutim, Xabi Alonso to nije dopustio. Jasno je poručio rukovodstvu kluba da računa na hrvatskog fudbalera i na kraju je on ostao u Leverkusenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je s druge strane morao tražiti druga rješenja. Našao ga je u Sachi Boeyu koji je doveden iz turskog velikana Galatasaraya.

Josip Stanišić je dijete velikana iz Minhena. Za prvi tim odigrao je 41 utakmicu i ima upisan gol i asistenciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kad je Bayern - Bayer kad je utakmica Jel Bayer igra sa Darmstadtom hahahahahaha
0 1
Evo korner za Bayern buhahaha buhahaha hahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi