Nazire se kraj Bayernove dominacije: Bayer slavio i napravio veliki korak ka tituli prvaka Njemačke
Velika pobjeda Apotekara protiv Bavaraca!

Slave u Leverkusenu

Nazire se kraj Bayernove dominacije: Bayer slavio i napravio veliki korak ka tituli prvaka Njemačke

Eldar Ganibegović

Derbi 21. kola njemačke Bundeslige igrali su večeras dva prvoplasirana tima, Bayer i Bayern. Leverkusen je slavio rezultatom 3:0 i napravio veliki korak ka tituli prvaka Njemačke i prekidanju decenijske dominacije Bayerna.

Domaći su imali razloga za veliko slavlje već u 18. minuti. Robert Andrich je sjajno povukao akciju, a za 1:0 je pogodio igrač Bavaraca na posudbi u Bayeru, Josip Stanišić.

Samo pet minuta kasnije Leverkusen je mogao do 2:0. Nathan Tella je bio u šansi, ali Neuer brani.

Upravo Nathan Tella je bio junak u 50. minuti. Asistirao je za Alejandra Grimalda koji pogađa za 2:0.

Mogao je domaći tim i do 3:0. Igrala se 88. minuta kada je Jeremie Frimpong sjajno primio loptu i pogodio stativu.

Oglasi

Grimaldo je u 90. minuti izveo korner. Zamalo je to bio prelijep gol direktno iz kornera, ali pogodio je prečku.

Konačan udarac za Bayern desio se u nadoknadi vremena. Za 3:0 je pogodio rezervista Frimpong. 

Koliko je Bayern bio nemoćan u ovoj utakmici dovoljno govori i podatak da je tim Thomasa Tuchela upisao samo jedan udarac u okvir gola.

Sada Bayer na tabeli vodi s 55 bodova. Bayern ima pet manje i velika je šansa da će ove godine biti prekinuta dugogodišnja dominacija velikana iz Minhena.

Oglasi

Iza njih su sa po 40 bodova Borussia Dortmund i Stuttgart, pa je izvjesno da će se u preostalih 13 kola za titulu boriti samo Bayer i Bayern.

Naredno kolo Bayernu nosi na papiru dosta lakšu utakmicu i gostovanje kod Bochuma. Leverkusen će također u goste i to kod Heidenheima.

Ako se Bayern ičim može pohvaliti kada su brojke ove sezone u Bundesligi u pitanju, onda je to Harry Kane. Prvi je strijelac s 24 gola, sedam više od drugog Guirassyja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kod Leverkusena je najviše postigao Boniface, njih 10, a prati ga s osam Grimaldo.

Bundesliga, 21. kolo:

Bayer Leverkusen - Bayern Munich 3:0 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1707604931
Ovim miševima , glupim navijačima bayerna je bolje da ni slučajno ne prođu Lazia jer će biti kanta za nabijanje u četvrtfinalu
0 1
user1707604931
Smradovi bayerna gdje ste Haaaaa gdje ste hahahaha tačno da vam covijek sve po spisku glupu miseviiiii Jel baš strah Lazia buhahaha hahahaha buhahaha hahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi