Bolna istina za navijače tima iz Minhena: "Bayern je tim bez mu*a"
Igrači Bayerna na 'ribanju' kod navijača nakon bruke na BayAreni (Foto: AFP)

On je sasvim iskren

Bolna istina za navijače tima iz Minhena: "Bayern je tim bez mu*a"

Midhat Šljivak

Bayern je u velikom derbiju Bundeslige deklasiran od Bayera u Leverkusenu. Apotekari su slavili s 3:0 i tako su potvrdili kako su prvi favoriti za titulu prvaka Njemačke. Nakon meča Thomas Muller je istakao da tim igra bez mu*a.

Ljubitelji fudbala nestrpljivo su čekali veliki derbi Bayera i Bayerna. Gledali su istinski spektakl koji je na kraju pripao Apotekarima i to s uvjerljivih 3:0.

Tim Xabija Alonsa nezaustavljivo juriša ka tituli prvaka Njemačke, a nakon meča Thomas Muller je citirao nekadašnjeg direktora i legendu Bayerna Olivera Kahna, te smatra da su mu*a ono što nedostaje njegovom timu.

"Sve se vidi na terenu. Iskreno, sje*an sam. Citirat ću Oliver Kahna: 'Ono što nedostaje nama igračima su mu*a na terenu'. Mnogo bolje izgledamo na treningu nego na utakmicama"; rekao je Muller i nastavlja.

Oglasi

"Sasvim je OK osjećati pritisak, ali potrebno je malo i energije i slobode u igri. To nam nedostaje. Mora se nekad reći istina o nama igračima, nije uvijek do trenera. Imamo toliko vrhunskih igrača i moramo svi redom istupiti", rekao je Muller.

Thomas Tuchel: "Spavali smo"

Trener Bayerna Thomas Tuchel tvrdi da je njegov tim doslovno spavao, posebno kod prvog gola Bayera.

"Prvi gol koji smo primili je nešto što se s pet igrača nazad ne prima. Drugi je bio također prejeftino, ispali smo iz igre", rekao je Tuchel.

Lijevo je u ovom susretu igrao Sascha Boey u nedostatku igrača na ovoj poziciji. Objasnio je Tuchel zašto.

"Trebao nam je zbog brzine Tella i Frimponga. Međutim, svi smo prespavali kod prvog gola", poruka je Thomasa Tuchela koji je o ostatku utakmice rekao:

Oglasi

"Imali smo sedam dana da pripremimo meč. Željeli smo izlaziti visoko, to smo radili, uspjeli smo u tome, no donosili smo nevjerovatno loše odluke po osvajanju lopte".

Predaje u borbi za titulu nema. Nije Bayern jednom ustajao iz mrtvih i uzimao trofej.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nećemo baciti peškir bez obzira na ovo što se desilo. Pristup nam se neće promijeniti, idemo dalje, moramo biti bolji i imati ono što je Thomas Muller rekao", poručio je Tuchel.

Leverkusen je na vrhu Bundeslige s 55 osvojenih bodova i bez poraza je ove sezone, a Bayern je drugoplasirani s pet bodova manje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1707604931
Ovim glupim navijačima bayerna je bolje da ni slučajno ne prođu Lazia jer će biti kanta za nabijanje u četvrtfinalu
0 1
Hahah neka neka podrzavajte cioniste...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi