Na vrhu liste želja mađarskog DVTK-a

U Veležu mogu odahnuti: Klafurić je finansijskl mogao bolje proći, ali ne razmišlja o odlasku · Saznajemo

Adnan Beganović

Član elitnog ranga mađarskog fudbala, Diosgyori je u potrazi za šefom stručnog štaba, a na vrhu liste želja pomenutog kluba prema neslužbenim informacijama nalazio se aktuelni šef struke mostarskog Veleža, Dean Klafurić. No, u Mostaru mogu odahnuti, odnosno Klafurić niti u jednom momentu nije razmišljao o odlasku.

U elitnom rangu mađarskog fudbala proteklog vikenda je odigrano 20. kolo, a sa lošim igrama su nastavili fudbaleri Diosgyorija, koji ni u trećem meču nastavka sezone nisu uspjeli da dođu do pobjede.

Naime, bolji od Diosgyorija je bio Ujpest koji je slavio sa 2:1, pa je tako ekipa koja se ljetos vratila u elitni rang mađarskog fudbala ostala na samo jednoj pobjedi u posljednjih sedam ligaških utakmica.

Nije pomogla ni promjena trenera Sergeja Kuznjecova s kojim se klub rastao malo prije početka drugog dijela. Njega je privremeno naslijedio šef omladinskih kategorija Miklos Simon dok su čelnici kluba u potrazi za novim šefom struke.

A, na vrhu njihovih lista želja nezvanične informacije govore, nalazio se aktuelni šef struke mostarskog Veleža Dean Klafurić, koji je u Mostar stigao krajem avgusta prošle godine, a u debiju je na stadionu Rođeni s minimalnih 1:0 savladao Željezničar.

Klafurić je naslijedio Nedima Jusufbegovića, a njegovim dolaskom Rođeni su proigrali, pa je očito da su čelni čovjek kluba Senad Kevelj i njegovi saradnici pogodili što se može zaključiti i iz njihovih izajava.

Klafurić sa saradnicima tokom susreta 

No, iz informacije do kojih smo došli može se konstatovati da je "ljubav" obostrana. Njegov dobar rad u Veležu očito nije ostao neprimjećen, pa nije čudno što je bio glavna meta mađarskog kluba.

Iako bi navodno finansijski mnogo bolje prošao u Mađarskoj, Klafurić nije razmišljao o odlasku, odnosno odlučio je nastaviti sa poslom u Veležu koji je na dobrom putu da na kraju sezone izbori izlazak na devropsku scenu.

U svakom slučaju, u Mostaru mogu odahnuti i u dobroj atmosferi, koju bi sasvim sigurno narušio iznenadni odlazak šefa struke, nastaviti borbu za ispunjavanje sportskih ciljeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo da je Velež prvi dio sezone završio na 3. mjestu tabele sa 33 osvojena, koliko ima i četvrtoplasirano Sarajevo. Pet bodova više je u prvom dijelu osvojio Zrinjski, dok je prvoplasirani Borac osvojio 45 bodova.

Inače, Velež je drugi dio sezone otvorio domaćom pobjedom nad Tuzla Cityjem (3:2) u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine, a ligaški dio otvara gostujućim susretom sa Slogom Merdian.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.