Kako su iz Veleža vidjeli posudbu Mahmića na Grbavicu: "Savršena prilika, pa povratak"
Mahmić u duelu protiv Željezničara kada je bio član Igmana

Mladi defanzivac u novom izazovu

Kako su iz Veleža vidjeli posudbu Mahmića na Grbavicu: "Savršena prilika, pa povratak"

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Zanimljiv transfer stigao je u petak u Premijer ligi naše zemlje. Naime, mladi Azur Mahmić je prešao u FK Željezničar, te Mostar zamijenio Sarajevom.

Mahmić je stigao na posudbu iz FK Velež, što baš i nije čest slučaj u našem nogometu. Nije se mladi defanzivac naigrao u Veležu, a u Željezničaru su procijenili da može pomoći timu Brune Akrapovića.

U petak su Plavi stigli u Mostar na pregovore i posao je dogovoren, te će Mahmić danas od 16 sati trenirati sa FK Željezničar, te obaviti svoj prvi trening sa novim saigračima.

Sada se oglasio i FK Velež, te Mahmiću poželio puno sreće, ali i najavio njegov povratak na kraju sezone.

Azur Mahmić
Azur Mahmić FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

8 nastupa
8 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

"Posudba u FK Željezničar predstavlja savršenu priliku za našeg korpulentnog mladog defanzivca da upiše vrijedne minute, stekne dodatno iskustvo, te još i više usavrši svoje nesporno fudbalsko znanje, kako bi se u crveni dres vratio bolji i spremniji nego ikada", naveli su iz Mostara.

Oglasi

Mahmić je rođen u Zenici, ponikao je u Čeliku, a nastupao je zatim za FK Mladost Doboj Kakanj. Zatim je potpisao za slovensku Muru, no nije se naigrao i odlučio se za povratak u BiH.

Potpisao je za Igman iz Konjica, da bi na ljeto 2023. godine stigao u Velež. Upisao je osam nastupa.

Željezničar je mnogo mijenjao ove zime, te će biti zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti Mahmića i kako će izgledati Plavi u nastavku sezone.

Već u subotu imaju veoma težak ispit, rival je HŠK Zrinjski i meč se igra od 16 sati na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar su između ostalih pojačali ove zime Bismark Charles, Faris Zubanović, Samir Radovac, Antonio Pavić, Amer Hiroš, Filip Dujmović, Nemanja Canvić....

Kada su odlasci u pitanju, na Grbavici u nastavku sezone nećemo gledati Hamzu Gasala, Nikolu Turanjanina, Benjamina Šehića, Aleksandra Kosorića, Dražena Dubačkića, Ajdina Mulalića, Edina Bibera, Amara Musića...

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Tako i mi gullija poslali da ojaca u velezu pa da nam ga vratite jer nemate pare da ga otkupite. Ja ga iskreno bez 500.000 eura ne bi pustio
0 3
south
Tesko ce on dobiti neku vecu minutazu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti