Premijerligaši postigli dogovor: Mahmić u ponedjeljak na Grbavici!
Mahmić u duelu protiv FK Željezničar na Grbavici

Defanzivac stiže na posudbu

Premijerligaši postigli dogovor: Mahmić u ponedjeljak na Grbavici! · Zvanično

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Azur Mahmić će u drugom dijelu sezone nastupati za FK Željezničar.

Azur Mahmić će u drugom dijelu sezone nastupati za FK Željezničar.

SportSport je to sinoć prvi i najavio, a sada je stigla zvanična potvrda sa Grbavice. Mahmitć stiže na posudbu iz FK Velež Mostar.

"Azur Mahmić je rođen 6. maja 2003. godine u Zenici. Prošao je omladinske selekcije Čelika, a seniorski fudbal igrao je za Mladost DK, Muru, Igman i Velež. Ove sezone je odigrao osam utakmica u dresu Veleža.

Ukupno je odigrao 65 utakmica u Premijer ligi BiH. Mahmić je mladi reprezentativac BiH, a igrao je i za sve mlađe selekcije BiH. Mahmić će pojačati konkurenciju u defanzivnoj liniji Plavih, a ekipi će se priključiti u ponedjeljak.

Oglasi

Željezničar je danas u posljednjem pripremnom susretu savladao nevesinjski Velež sa 8:2. Ekipa se večeras vraća u Sarajevo", naveli su iz kluba sa Grbavice.

Mahmić ima 20 godina, ponikao je u NK Čelik Zenica, a zatim potpisao za FK Mladost Doboj Kakanj. Igrao je u slovenskoj Muri, no vratio se u bh. nogomet i potpisao za Igman iz Konjica.

Iz Konjica je stigao u mostarski Velež. Prošao je i sve omladinske selekcije naše reprezentacije.

Željezničar danas nadigrao Velež Nevesinje, Akrapović zadovoljan

"Napokon utakmica sa više golova. Ima situacija sa kojima sam mnogo zadovoljan, ima i drugih koje trebamo popraviti. Sa novim igračima se trebamo i bolje da razumijemo, nema povrijeđenih i to je dobro. Vjerujem da će se Charles brzo oporaviti, tako da možemo posljednji test uzeo kao nešto pozitivno", rekao je Akrapović.

Dotakao se i priprema koje su završene.

"Zadovoljan sam sa radom i pristupom igrača, novi igrači se brzo aklimatiziraju. Svaku utakmicu izgledamo bolje, te optimistično gledamo na početak drugog dijela sezone", rekao je šef struke Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi se sada okreću duelu sa Zrinjskim naredne subote na Grbavici i to će biti pravi ispit, ali i veoma važan u borbi za opstanak.

Ako Željezničar uspješno krene u drugi dio sezone, sigurno će svima na Grbavici biti mnogo lakše.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Zasto ga ovi nasi nisu poslali u Čelik i njega i Lohana.Lohan nema kvalitete za Velez a Čeliku bi pravo lego i on i Mahmic.Joj sto nemogu ovog Bekrica smisliti od onoga cvijeca i gdje je igrao
3 0
mitoza
Sta reci nego samo Sampioni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi