Faris Kadrić napada Nedima Mekića u duelu Željezničara i Veleža.

Faris Kadrić ima novi klub

Prošli mjesec napustio Velež, sada potpisao višegodišnji ugovor u Turskoj i igraće s Bosancima

Edmir Škorić, foto: Admin Čaušević

Sve je veći broj bosanskohercegovačkih fudbalera koji karijeru nastavljaju u Turskoj, a sada se u ovu zemlju otisnuo i juniorski reprezentativac koji je donedavno bio član mostarskog Veleža.

Početkom godine Faris Kadrić (18) raskinuo je ugovor sa Veležom. Došlo je do sporazumnog raskida ugovora, a nije bilo jasno šta namjerava mladi fudbaler koji je ponikao u sarajevskom Batonu.

U Mostaru je proveo pola godine, postigao je i dva gola u Kupu, a sada karijeru nastavlja u Turskoj. Potpisao je ugovor s Manisom do 2028. godine.

U Manisi već igra bivši igrač Zrinjskog i Željezničara Daniel Graovac, a tu je i nekadašnji igrač Sarajeva Andrej Đokanović, koji je nedavno stigao iz Ankaragucua.

Tim se takmiči u 2. ligi Turske i trenutno je na 12. mjestu. Cilj je da se vrate u elitu, ali to neće biti jednostavan zadatak. Trenutno se nalaze u zlatnoj sredini, mada su bliže borbi za opstanak nego na vrh, a sljedeće sezone svakako će imati želju da se izbore za povrata u Superligu gdje su bili prije tri godine.

Što se tiče Kadrića, igrana poziciji zadnjeg veznog, a može i da igra na poziciji desnog beka. Pred njim je puno vremena, ovo je praktično početak karijere, a u Manisi će sasvim sigurno imati sjajne uslove i priliku da napreduje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kao i većina njegovih vršnjaka, mašta o dresu A reprezentacije BiH, a u godinama koje slijede nije isključeno da će biti član Zmajeva. U toku 2023. godine je upisao četiri nastupa za juniorsku selekciju kod Marija Ivanovića. Debitovao je 22. avgusta protiv Crne Gore u 3:0 pobjedi, kada je ušao sa klupe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.