Mladost se pojačava, svjesni su situacije u kojoj se nalaze

Mušija doveo ponajbolju 'desetku' lige i bivšu nadu FK Sarajevo

Samir Mlaćo

FK Mladost Doboj Kakanj u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH očekuje žestoka borba za opstanak.

FK Mladost Doboj Kakanj u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH očekuje žestoka borba za opstanak.

Dobojlije su veliko razočarenje nakon prvog dijela, a sada se u klub vratio i Mensur Mušija. Mušija je dobio povjerenje Uprave, a pod njegovom palicom Mladost je igrala Premijer ligu i bila ozbiljan faktor u bh. nogometu.

Sada je situacija drugačija, Mušija prvo mora izbjeći eventualno ispadanje, a onda kovati planove za novu sezonu.

Zbog toga u Doboju vrijedno rade kada su pojačanja u pitanju, a ranije je stigao Goran Brkić, iskusni nogometaš koji je nastupao za Mladost u Premijer ligi.

Sada je klub potvrdio dovođenje dva nova nogometaša. Radi se o Elminu Hadžikaduniću i Dini Islamoviću.

Hadžikadunić je ponajbolja 'desetka' lige, a stiže iz NK Jedinstvo Bihać. Prethodno je nastupao i za BFK Simm Bau, NK Travnik, HNK Čapljina, NK Čelik, FK Borac Jelah.

Bio je velika nada bh. nogometa, no nije to uspio opravdati, ali sigurno da je i dalje jedan od najboljih igrača Prve lige FBiH. U prvom dijelu sezone upisao je 13 nastupa uz tri pogotka i jednu asistenciju.

Kada je u pitanju Islamović, on je bio omladinski reprezentativac naše zemlje, a ponikao je u FK Sarajevo. Nastupao je i za NK TOŠK, te FK Igman Konjic.

Sada stiže u Doboj Kakanj, a to je i potvrdio nekadašnji premijerligaš.

Mladost je prije par dana poražena od NK TOŠK 3:1, te je jasno da ovom timu treba još pojačanja, a upravo je klub iz Tešnja direktni konkurent u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladost je posljednjeplasirana momčad lige sa 11 bodova, koliko imaju i Rudar te NK TOŠK, dok je Zvijezda na 12.

Drugi dio Mladost otvara gostovanjem kod FK Goražde. Goražde je u gornjem dijelu tabele, a prethodno je ostalo bez Admira Adžema koji je trenerski put odlučio nastaviti u NK GOŠK, članu Premijer lige. U Goraždu još uvijek nisu imenovali Adžemovog nasljednika.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti