Mušija se sutra obraća javnosti, očekuje ga najteži izazov otkako je u bh. nogometu

Stigli su Brkić i Hadžikadunić, sa ekipom trenira i Begić

Mušija se sutra obraća javnosti, očekuje ga najteži izazov otkako je u bh. nogometu

Samir Mlaćo

Mensur Mušija se i zvanično vratio u FK Mladost Doboj Kakanj.

Pod palicom Mušije FK Mladost je bio stabilan premijerligaš, mamac za brojne nogometaše i trenere, ali zbog nedobijanja licence od strane NS BiH ova sportska priča bukvalno je nestala.

Mladost je ispala u niži rang, te je i sada u Prvoj ligi FBiH, ali u veoma teškoj situaciji. Vodi bitku za opstanak, no dolaskom Mušije mnoge stvari su se popravile.

Mušija će se sutra obratiti javnosti, te je najavljena i sama press konferencija sa početkom u 12 sati.

"Zadovoljstvo nam je pozvati vas na press konferenciju FK Mladost Doboj Kakanj na kojoj će se predstaviti novi/stari Predsjednik Upravnog odbora Mensru Mušija i novi članovi UO, Meldina Ugarak i Amar Mušija, izabrani na posljednjoj Skupštini kluba.

Oglasi

Tom prilikom bit će iznesen i Plan rada i trenutne aktivnosti u cilju unapređenja uslova rada i postizanja rezultata u narednom periodu. Povratak g. Mušija u FK Mladost Doboj donosi optimizam u sam klub ali i lokalnu zajednicu koja čvrsto vjeruje u uspjeh ovog malog tima koji je kroz protekli period u više navrata dokazao da ima potencijal da bude u rangu drugih velikih bh. klubova", stoji u pozivu FK Mladost Doboj Kakanj.

Kada je igrački kadar u pitanju, između ostalih u Doboj Kakanj se vratio iskusni Goran Brkić. Brkić je u Premijer ligi nastupao za Mladost i vjeruje da će se klup spasiti ove sezone, a zatim konkurisati za borbu u Premijer ligu.

Mušija me nazvao i nisam mnogo razmišljao. Dolazim sa puno emocija i optimizma", naveo je Brkić nedavno za SportSport te dodao.

"Želim dati svoj doprinos i da budem dio u ponovnom stvaranju jake Mladosti, onakve kakvu je i pamtim. Radujem se igranju pred Crvenom Legijom, znam koliko ti ljudi vole svoj klub i koliko im znači svaki uspjeh".

Oglasi

Pored njega stigao je i Elmin Hadžikadunić, ponajbolja 'desetka' lige. Hadžikadunić je imao skoro završen transfer u NK Zvijezda Gradačac, ali kada je uslijedio poziv Mušije, nije se dvoumio.

Stigao je u Mladost i potpisao ugovor, te nema sumnje da će biti veliko pojačanje. Hadžikadunić ima bogato iskustvo u drugom rangu bh. nogometa i sigurno ako bude 'pravi' da će biti veliko pojačanje za Dobojlije.

Sa FK Mladost trenira i nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Amar Begić. Begić je posljednji angažan imao u Gruziji, iako je i iza FK Borac, te u Mladosti bio ponajbolji igrač. Da li je realno da polusezonu ostane u Mladosti, ostaje da se vidi u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada je trenerska pozicija u pitanju, za mjesto glavnog trenera imenovan je Damir Gradaščević. On je do sada bio pomoćnik u stručnom štabu FK Mladost, a radio je i u NK Stupčanica, NK Bosna Visoko, te NK Ilijaš, kao i FK Željezničar, te FK Olimpik.

Mladost je na posljednjem mjestu sa 11 osvojenih bodova, koliko imaju i FK Rudar Kakanj, te NK TOŠK. NK Zvijezda ima 12, a NK Jedinstvo 15.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
koja tv prenosi presicu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti