Pred potpisom je za federalnog prvoligaša

Željezničar potvrdio rastanak sa Gasalom, krilni ofanzivac u ponedjeljak na treningu novog tima

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nakon što su potvrdili potpise Josipa Mijića i Adonisa Bilala, FK Željezničar je potvrdio i jedan raskid saradnje.

Naime, Grbavicu napušta Hamza Gasal, krilni ofanzivac koji je od danas slobodan na tržištu.

Potpisao je sporazumni raskid ugovora, a ranije mu je saopšteno da nije u planovima stručnog štaba sa još nekoliko nogometaša, što je SportSport i najavio.

"FK Željezničar i Hamza Gasal potpisali su sporazumni raskid ugovora.

Hamza Gasal je na Grbavicu stigao na ljeto 2018. godine, a nakon što je igrao za kadete i juniore, za prvi tim je ukupno sakupio 57 nastupa.

Zahvaljujemo se Gasalu na profesionalnom odnosu, doprinosu na terenu i želimo mu sreću u nastavku karijere.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!", stoji u objavi FK Željezničar.

Gasal je u prvom dijelu sezone za Željezničar upisao 12 nastupa u prvenstvu, ali većinom je šansu dobijao sa klupe. Tek na tri meča bio je starter, a nije se upisivao u listu strijelaca.

Zanimljivo da je Gasal na Grbavicu stigao iz Akademije FK Sarajevo, a nastupao je i za kadete te juniore kluba sa Grbavice. Oov će mu biti prvi angažman u Prvoj ligi FBiH.

Gasal je prošao i sve omladinske selekcije naše reprezentacije, no vjerovatno ni sam nije očekivao da će vrlo rano igrati u drugom rangu bh. nogometa.

Hamza Gasal FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

12 nastupa
3 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, on je za SportSport potvrdio da će vjerovatno u ponedjeljak se pojaviti na treningu NK TOŠK Tešanj, člana Prve lige FBiH. Sa TOŠK-om bi i potpisao ugovor te sigurno trebao biti veliko pojačanje u drugom dijelu sezone.

TOŠK vodi bitku za opstanak, ima tek 11 bodova kao FK Mladost i FK Rudar Kakanj, te će biti veoma zanimljivo u drugom dijelu sezone u bh. 'cvajti'.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.