Dva potpisa na Grbavici pred HŠK Zrinjski
Dvojac na današnjem predstavljanju FOTO: Adem Ćatić/fkz.ba

Dobili su pozitivnu ocjenu od stručnog štaba

Dva potpisa na Grbavici pred HŠK Zrinjski

S. Mlaćo

FK Željezničar je jutros press konferencijom najavio meč sa Zrinjskim, a već danas predstavio i dva nova imena

FK Željezničar je jutros press konferencijom najavio meč sa Zrinjskim, a već danas predstavio i dva nova imena.

Kako je SportSport i najavio, Josip Mijić je dobio povjerenje stručnog štaba i ostaje na Grbavici. Pored njega, ugovor je potpisao Adonis Bilal, koji je već ranije boravio na probi na Grbavici.

Sada je zadovoljio, te potpisao ugovor.

Bilal je stigao iz FK Željezničar Banja Luka, a zanimljivo da je kao defanzivac postigao osam pogodaka, što je prava rijetkost.

"Adonis Bilal je rođen 5. augusta 1999. godine u Banjaluci. Nosio je dresove banjalučkog Željezničara, Krupe i Sloge iz Doboja. U tekućoj sezoni odigrao je 15 utakmica za Željezničar BL, a postigao je osam golova. Bilal će pojačati konkurenciju na pozicijama stopera i veznog igrača, a potpisao je ugovor do ljeta 2024. uz opciju produženja", naveli su iz FK Željezničar.

Oglasi

Mijić je stigao iz Hrvatske, radi se o mladom nogometašu (21) koji tek treba da se dokaže.

"Josip Mijić je rođen 13. maja 2003. godine u Splitu. Igrao je za mlađe selekcije Splita, Solina i Dugopolja, te za seniore Solina, Zagore i ekipe Mravince. Mijić već duži period trenira sa Plavima.

Novi igrač Plavih konkuriše za pozicije u defanzivnom i veznom redu, a potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine", naveli su sa Grbavice.

Sutrašnji duel Željezničara i Zrinjskog najavio je jutos šef struke FK Željezničar Bruno Akrapović.

Oglasi

"Imali smo kratko vrijeme da se upoznamo, podizali smo se iz utakmice u utakmicu. Morali smo se upoznati, neki igrači neće biti zbog kartona, neki zbog registracije, nije baš idealna situacija. Znamo sve o protivniku, dobre strane, ali i one koje možemo iskoristiti", rekao je Akrapović, te se osvrnuo i na snagu Zrinjskog.

"Sigurno da raspored nije baš za uigravanje. Vidite i sami koliko je negativnosti bilo u samopouzdanju igrača ranije. Trebamo doći samopouzdanje, nikome neću priznati da je bolji dok mi to ne dokaže. Ako su bolji, čestitat ćemo. Nezavidan je start, čak mi je draže da je tako, imamo nove igrače koji su se aklimatizirali, te gledamo pozitivno na tu utakmicu.

Igrači šute i rade, koncentracija ide u tom smjeru, na nama je sutra da zapalimo stadion i imat ćemo podršku navijača", naveo je između ostalog Akrapović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naveo je da upravo Mijić nema pravo nastupa zbog papirologije, a ali ni novajlija Bismark Charles.

Mjesto u napadu tako bi pored Sulejmana Krpića trebao dobiti i Dženan Haračić. Zbog tri žuta kartona kod Željezničara pravo nastupa nemaju Nedim Mekić, Marin Galić i Vahid Selimović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Sve neki vezni i stoperi. Imamo 8-9 igraca koji igraju u sredini i 5-6 stopera. Nigdje napadaca i beka gdje smo najtanji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi