Akrapović: Nikome neću priznati da je bolji dok mi to ne dokaže, a onda tek možemo čestitati
Akrapović je bio smiren na press konferenciji

Otkrio je da dvojac nije registrovan za sutra, ali i dotakao se mladog Saudijca Al Jabera

Akrapović: Nikome neću priznati da je bolji dok mi to ne dokaže, a onda tek možemo čestitati

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Buran je bio zimski prelazni rok na Grbavici. Željezničar je razočarao u prvom dijelu sezone, Plave očekuje borba za opstanak, pa su uslijedile velike promjene.

Veliki broj igrača je napustio Grbavicu, ali i mnogo je novih imena. Na njima je da opravdaju epitet pojačanja i na kraju obraduju armiju navijača. Već sutra je pravi ispit, a zove se HŠK Zrinjski.

Meč se igra od 16 sati na sigurno prepunoj Grbavici, a najavio ga je u Plavom salonu novi šef struke Željeznučara Bruno Akrapović, te prvotimac Andrija Drljo, bivši član Plemića.

"Imali smo kratko vrijeme da se upoznamo, podizali smo se iz utakmice u utakmicu. Morali smo se upoznati, neki igrači neće biti zbog kartona, neki zbog registracije, nije baš idealna situacija. Znamo sve o protivniku, dobre strane, ali i one koje možemo iskoristiti", rekao je Akrapović.

Očekivanja je otkrio i sam Drljo.

"Znamo ko je Zrinjski, očekujemo dobru utakmicu. Najbolja su ekipa u ligi, očekujem napetu utakmicu".

Oglasi

Svjesni su na Grbavici šta ih očekuje u drugom dijelu sezone. Akrapović je otvoreno govorio o borbi za opstanak.

"U situaciji smo u kakvoj jesmo, istinu treba gledati u oči. Sve negativno treba zaboraviti, okrećemo se radu i boljoj budućnosti. Na stručnom štabu je da pomogne igračima u tome i uvjeren sam da ćemo imati bolje rezultate kroz taj rad", rekao je Akrapović.

Govorio je Akrapović i o teškom rasporedu, te pritisku koji je sigurno pred ekipom.

"Sigurno da raspored nije baš za uigravanje. Vidite i sami koliko je negativnosti bilo u samopouzdanju igrača ranije. Trebamo doći samopouzdanje, nikome neću priznati da je bolji dok mi to ne dokaže. Ako su bolji, čestitat ćemo. Nezavidan je start, čak mi je draže da je tako, imamo nove igrače koji su se aklimatizirali, te gledamo pozitivno na tu utakmicu. Igrači šute i rade, koncentracija ide u tom smjeru, na nama je sutra da zapalimo stadion i imat ćemo podršku navijača.

Oglasi

Nismo na Grbavici uspjeli registrovati Bismarka Charlesa i Josipa Mijića, ali Amoah dobro radi. Amoah se podigao 70 posto, imam povjerenje u te igrače.

Drljo će sutra krenuti od prve minute                                                                                                                                                                                             

Dotakao se mladog Al Jabera za kojeg je Romeo Jozak izjavio da očekuje da Akrapović prepozna da je on Željina velika investicija i da vjeruje da će dobiti veliku minutažu, te da će u suprotnom Plavi propustiti 'veliku šansu'. Akrapović je mirno odgovorio na pitanje, iako je jasno da je Jozak napravio blagi pritisak na trenera Željezničara.

"Slučajno sam pročitao to. Ne može meni niko napraviti pritisak, igrat će 11 za koje se ja odlučim. Ne može mi niko reći ko su ti, koji je interes, kakvi mernadžeri, investicije, nema popusta prema nekome. Takva je situacija, igrat će 11 za koje se ja odlučim".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li ostajete na tome da će te igrati sa tri igrača u zadnjoj liniji?

"Možemo to mijenjati to tokom utakmice, to inteligentni igrači prepoznaju. Ako mogu da odgovore, mi to mijenjamo za deset minuta. Mislim da taj sistem donosi više prednosti nego mana", dodao je na kraju razgovora Akrapović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
"Najbolja su ekipa u ligi" few seconds later "nikome neću priznati da je bolji dok mi to ne dokaže."
1 1
FahrudinKonjHodzic
matisi najbolji hahahahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi