Rukovodstvo Bayerna je prelomilo (Foto: EPA)

Gube strpljenje

Tuchel je od večeras čovjek bez sna - Šefovi su mu na kratkom sastanku rekli sve što su imali

Midhat Šljivak

Thomas Tuchel neće mirno spavati u narednom periodu. Rukovodstvo Bayerna razgovaralo je s ovim stručnjakom i dalo mu je tri utakmice da 'popravi stvari' ili će dobiti otkaz.

Rukovodstvo Bayerna donedavno je čvrsto stajalo iza Thomasa Tuchela, ali izgleda da su se stvari nakon katastrofalne igre i poraza u Ligi prvaka protiv Lazija potpuno promijenile.

Šefovi su nakon poraza od Bayera u Leverkusenu (3:0) poručili kako stoje iza trenera, no nakon meča Ligi prvaka i oni polako gube strpljenje.

Njemački Sky Sport večeras je objavio kako je rukovodstvo Bayerna dalo 50-godišnjem stručnjaku ultimatum. Mora preokrenuti stvari u naredne tri utakmice ili će dobiti otkaz.

Tuchel bi s klupe mogao 'odlepršati' već u nedjelju. Eventualni poraz od Bochuma bila bi kap koja je prelila čašu i navodno bi dobio ekspresan otkaz.

"Thomasu Tuchelu su date tri utakmice da preokrene situaciju u svoju korist. Ipak, poraz protiv Bochuma bi mu donio otkaz. Šefovi Bayerna očekuju pobjede u narednom periodu", piše Sky.

Pedesetogodišnji trener bavarskog giganta je preuzeo u martu prošle godine nakon što je iznenađuje otkaz dobio Julian Nagelsmann. Uspio je uz dosta sreće uzeti titulu prvaka, ali već ove sezone Bayern je daleko od trofeja.

U Kupu su već odavno ispali od niželigaša Saarbruckena u drugoj rundi, Bundesliga im izmiče jer Bayer Leverkusen ima pet bodova više, a Lazio je stekao prednost od 1:0 u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Naredne tri utakmice Tuchel dakle mora pobijediti. Izazovi su jako teški, a nakon Bochuma u nedjelju, 24. februar donosi meč s RB Leipzigom, dok je 1. marta još jedno teško gostovanje kod Freiburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tuchel jednostavno mora dobiti ove utakmice ako želi ostati na klupi. Sada je pod velikim pritiskom i ostaje nam da vidimo kako će ovaj stručnjak reagovati na potez rukovodstva Bayerna i prijetnju otkazom.

Šefovi su rekli apsolutno sve što su imali i sada je sve na leđima Thomasa Tuchela.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.