Matthaeus pronašao novog trenera za Bayern: "Ima nešto što Tuchel nema"

Uprava kluba na potezu

Matthaeus pronašao novog trenera za Bayern: "Ima nešto što Tuchel nema"

Edmir Škorić

Thomas Tuchel na udaru je kritika nakon poraza od Bayer Leverkusena i Lazija. Rasprava o trenerima u Bayernu uzima sve više maha, a spominje se i nekoliko ozbiljnih kandidata.

Barem do utakmice protiv Bochuma Tuchel će sjediti na klupi Bayerna. Njemački trener zasad ima siguran posao, ali šefovi stalno preispituju situaciju. Sky stručnjak Lothar Matthaeus vidi ozbiljne probleme u njemačkom prvaku, za što također krivi Tuchela.

“Poraz od 0:1 u Rimu nije bio Bayernov. Nedostaje uvjerenje, nema osjećaja zajedništva. Lakoća, entuzijazam, dominacija - sve ono što je odlikovalo Bayern u prošlosti više se ne može vidjeti", objavio je bivši njemački reprezentativac u svojoj kolumni.

On vidi trenerski tim kao odgovornog za osiguravanje da su "umovi igrača bistri". To trenutno nije slučaj jer se u Bayernu "puno toga prečesto mijenja". Matthaeus očito aludira na promjenu sustava i odustajanje nekih vodećih igrača protiv Bayera.

"Možda je izgubljen odnos povjerenja između apsolutno vodećih igrača i trenera. Vodeći igrači Bayerna imali su funkcionalan odnos povjerenja s Hansijem Flickom, što je rezultiralo tripletom 2020. godine", napisao je Matthaeus.

Oglasi

Matthaeus ipak vidi ključnu razliku između Flicka i Tuchela: “Hansi ima nešto što Tuchel možda nema. U svakom slučaju, uvijek je uspijevao ojačati svoje igrače i uliti im veliko samopouzdanje.”

Ni Julian Nagelsmann ni Tuchel nisu uspjeli ponoviti uspjeh Flicka iz 2020. godine. Bivši selektor Njemačke također je zanimljiv i Barceloni i samo je pitanje na klupi kojeg velikog tima će sjediti naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

58-godišnji stručnjak je od septembra prošle godine slobodan nakon otkaza u reprezentaciji Njemačke, kada ga je naslijedio Nagelsmann.

Flick je 2014. s Njemačkom bio svjetski prvak, s Bayernom dva puta osvajao je Bundesligu, Ligu prvaka, Njemački kup, UEFA Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo i Superkup Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Imal gdje onih glupih navijača bayerna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti