Thomas Tuchel ušao u svlačionicu, uzdigao sebe i ponizio vlastite igrače: "Mislio sam da ste..."
Igrači gube povjerenje u Tuchela (Foto: EPA)

Nevjerovatno

Thomas Tuchel ušao u svlačionicu, uzdigao sebe i ponizio vlastite igrače: "Mislio sam da ste..."

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern je u velikoj krizi. Tim Thomasa Tuchela igra zaista loše, a sve je kulminiralo teškim porazom od Bayer Leverkusena (3:0) u Bundesligi, te od Lazija u Ligi prvaka (1:0). 50-godišnji trener usput je nakon poraza od Bayera uspio teško uvrijediti vlastite fudbalere.

Thomas Tuchel očigledno je izgubio kompas i sve je izvjesnije da on u narednoj sezoni neće sjediti na klupi minhenskog Bayerna.

50-godišnjak je više sretno nego spretno s Bavarcima uzeo titulu prvaka prošle sezone. Ipak, ove će teško doći do trofeja i smiješi mu se otkaz u klubu s kojim je imao ogromne planove.

Navijači su već izgubili povjerenje u njega, ali nakon onog što je napravio u subotu u Leverkusenu, većina igrača više ne može očima da ga vidi. Brutalno ih je ponizio govorom.

Informacije je otkrio novinar njemačkog Skya Riccardo Basile. Tvrdi da igračima nije bilo nimalo ugodno slušati riječi koje im je izrekao njihov trener.

Oglasi

"Dobio sam informaciju direktno iz ekipe. Thomas Tuchel je održao govor u svlačionici nakon poraza od Leverkusena i rekao je igračima: 'Uopšte niste dobri kao što sam mislio. Izgleda da ću se morati spustiti na vaš nivo'", otkriva Basile.

Ako je zaista istina da se Tuchel ovakvim riječima obratio fudbalerima nakon jedne od najvažnijih utakmica sezone, onda nije nikakvo čudo što je kompletan tim odigrao katastrofalan meč u Ligi prvaka s Lazijom.

Tuchel je u nevjerici s klupe gledao jednu od najlošijih predstava Bayerna u posljednjih nekoliko godina. Poraz je bio neizbježan u takvoj situaciji bez obzira što je došao udarcem s bijele tačke.

Osjećaj je da bi bavarski velikan izgubio meč i da je na drugoj strani bio i mnogo slabiji tim. Jednostavno se vidi da stvari ne funkcionišu kako treba i kriza u Minhenu je očigledna.

Oglasi

Navijači traže odlazak Tuchela i povratak Flicka

Navijači Bayerna sve su češće u trening centru kluba s jasnim željama o odlasku Thomasa Tuchela.

Nakon poraza u Leverkusenu na parkingu trenera Bayerna je dočekala poruka 'Tuchel odlazi', a jutros je nekoliko navijača došlo s transparentima.

'Tuchel napolje, Flick nazad', pisalo je na jednom od transparenata uz dodatak: 'S Tuchelom ne ide'.

Također, jedna navijačica se pita: "Zašto ne igra De Ligt? Najbolji štoper!"

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trener Bayerna međutim još uvijek ima podršku rukovodstva kluba. On će vjerovatno ostati na klupi do kraja sezone, a zatim će klub donijeti konačnu odluku o njegovoj sudbini.

Izvjesno je da će napustiti klupu iako je ugovorom vezan do ljeta 2025. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Kakvi igraci takvi i navijači..magarci pravi..posebno ove brude iz germanije sto pazare u lidlu i aldiju
1 0
Mel_Glupson
Izgleda da te Fahro bas izbacio iz takta čim djecku psuješ ...trebas angažirati klupskog psihijatra iz minčena..čitao sam da pomažu magarcima navijačima al moras se potpisati da podržavaš izrael ..ipak je to čifutski klub ..imaju svoja pravila
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi