Trijumf Katalonaca

Drama u Vigu - Lewandowskom golman odbranio penal, ali je dobio popravni i donio pobjedu Barci

Edmir Škorić

U utakmici 25. kola španske La Lige Celta je ugostila Barcelonu, a na kraju je bilo 2:1 za goste iz Katalonije. Junak je bio Robert Lewandowski, a lako je mogao biti tragičar.

Barcelona igra toplo - hladno u posljednje vrijeme. U Vigu su izabranici Xavija svakako bili pod pritiskom da moraju pobijediti ako žele ostati u igri za titulu, a na kraju su uz malo sreće ipak došli do slavlja.

Odigrali su sjajno prvo poluvrijeme i poveli sa 1:0 lijepim golom Roberta Lewandowskog u 45. minuti, no u nastavku potpuno drugo lice Katalonaca.

Celta je već u 47. minuti preko Iaga Aspasa došla do izjednačenja, a Barcelona se potom mučila i nije bila konkretna, da bi ipak uz malo sreće u nadoknadi došla do pobjede.

Dosuđen je penal za goste, opravdano, ali je Lewandowskom golman domaćih odbranio penal. Srećom po Poljaka, VAR je uočio da je Higuita napustio liniju s obje noge, zbog čega je udarac ponovljen, a bivši golgeter Bayerna dvaptu ne promašuje.

S 54 boda Barca se sa četvrtog vraća na treće mjseto, no ima čak sedam bodova manje od Real Madrida, koji ima i utakmicu manje, te dva boda manje od Girone, koja takođe tek treba da odigra svoj meč u ovom kolu.

Xavi je nedavno najavio odlazak na kraju sezone, a u timu očito dosta toga više ne funkcioniše, mada su se ipak uspjeli ovaj put provući. Aktuelni prvak će teško do odbrane titule, ali ako nastavi pobjeđivati, pa makar i uz loše igre, može da se nada malom čudu.

U subotu su odigrana još dva meča 25. kola. Atletico je razbio Las Palmas sa 5:0, dok je Osasuna pobijedila Cadiz as 2:0. Kasnije, od 21 sat, sastaju se Valencia i Sevilla.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prvoj utakmici kola sinoć su remizirali Villarreal i Getafe odigravši 1:1, dok nas sutra očekuju nova uzbuđenja. Rayo Vallecano i Real Madrid igraju od 14 sati, Granada i Almeria od 16:15, Malorca i Real Sociedad od 18:30, a dan će se završiti duelom Betisa i Alavesa u 21h.

Očekuje nas i jedan interesantan duel za kraj kola, u ponedjeljak od 21 sat, kada će Athletic Bilbao na San Mamesu ugostiti Gironu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.