Vidal birao najbolje veznjake Barcelone ikad, nikad ne biste pogodili ko mu je na prvom mjestu

Takav redoslijed se nije očekivao

Vidal birao najbolje veznjake Barcelone ikad, nikad ne biste pogodili ko mu je na prvom mjestu

Endin Čaušević

Arturo Vidal u posljednje vrijeme postao je itekako aktivan na društvenim mrežama, a ovaj put u centru pažnje se našao jer je birao deset najboljih veznjaka svih vremena Barcelone i mnogi su se iznenadili kada su vidjeli koga je stavio na prvo mjesto.

Vidal se nalazi na zalasku svoje igračke karijere i prošlog mjeseca odlučio je da se vrati u Čile u klub u kojem je ponikao i gdje želi da očito okači kopačke o klin, a to je Colo-Colo.

Ovaj 36-godišnji veznjak za Colo-Colo je zaigrao još davne 2006. godine i samo godinu dana kasnije stigao je u Evropu. Prvo je igrao u Bayer Leverkusenu, a nakon toga napravio je zaista impresivnu karijeru.

Nakon Bayera igrao je za Juventus, Bayern, Barcelonu i Inter prije nego što je 2020. godine napustio Evropu. Potom je otišao u Brazil gdje je igrao za Flamengo i Athletico Paranense, te se sada vratio kući.

U posljednje vrijeme ima dosta više slobodnog vremena zbog čega je postao aktivan na društvenim mrežama. Najviše se to odnosi na TikTok gdje Vidal skoro svakodnevno objavljuje nova videa.

Oglasi

Tako se Čileanac našao u centru pažnje jer je birao TOP 10 veznjaka Barcelone svih vremena. U katalonskom klubu proveo je dvije godine, ali je ostao miljenik navijača tog kluba.

No, svi su se iznenadili kada su vidjeli koga je stavio na prvo mjesto. Na listi se našao i nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji također "kotira" jako dobro kada je Vidalov izbor u pitanju.

Naime, Vidal je na prvo mjesto najboljih veznjaka svih vremena stavio Sergija Busquetsa što je malo ko očekivao. Svi su na tom mjestu čekali Xavija ili Andresa Iniestu, ali su oni ostali iza Busquetsa.

Vidal je Iniestu stavio na drugo, a Xavija na treće mjesto. Također, odlično je prošao i Rakitić koji je završio na četvrtoj poziciji, a zatim je također peti iznenađujuće biti Thiago Alcantara koji se na Camp Nouu nije previše naigrao.

@postunited

🔵🔴 Arturo Vidal sabe cosas TikTok🎥/ArturoVidal #barça #deportesentiktok #tiktokfootballacademy #fyp #viral #list #ranking #ChicasMalas

♬ Good With Me - Jaylon Ashaun
Potražite više informacija na temu La Liga:

U TOP 10 Vidalovog izbora najboljih veznjaka Barcelone svih vremena našli su se još Cesc Fabregas, Frenkie de Jong, Pedri, Gavi i Yaya Toure.

Ovaj 36-godišnji veznjak u dvije sezone za Barcelonu je odigrao ukupno 96 utakmica i uspio je dati 11 golova i dodati isto toliko asistencija. Nakon toga prešao je u Inter gdje je također igrao dvije godine prije odlaska u Brazil.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi