Novinari saznali Barcine planove: Na transfer listi petorica fudbalera, dvije pozicije ključne

Žele da se pojačaju

Novinari saznali Barcine planove: Na transfer listi petorica fudbalera, dvije pozicije ključne

Edmir Škorić

Barcelona se nalazi u krizi i već sada je izgledno da neće odbraniti titulu u Španiji, ali se Katalonci uveliko spremaju za sezonu 2024/25 i tragaju za novim pojačanjima.

Dok radi na pronalasku novog trenera, pošto je Xavi najavio odlazak na ljeto, Barcelona priprema nova pojačanja. I sportski direktor Deco ima važne planove, iako katalonska ekipa ima velikih financijskih problema.

Španski mediji otkrivaju koje ciljeve ima Barcelona. Katalonci se žele učvrstiti na dvije ključne pozicije i žele transfer krilnog, ali i veznog igrača.

Među prvim željama je Japanac Kaoru Mitoma, 26-godišnjak koji igra za Brighton, s kojim ima ugovor do ljeta 2027. godine. Njegova vrijednost procijenjena je na 50 miliona eura, a u 25 utakmica ove sezone zabio je tri gola i upisao šest asistencija.

Drugi na listi je Arsenalov Brazilac Gabriel Martinelli (22) koji može da igra na obje strane u napadu i kao centralni napadač. Njegova vrijednost je oko 85 miliona eura, a ugovor mu je takođe do ljeta 2027. godine. Ove sezone je zabio sedam golova uz tri asistencije na 28 utakmica.

Oglasi

Barcelona prati i Khvichu Kvaratskheliju, 23-godišnjeg reprezentativca Gruzije, koji je od ljeta 2022. u Napoliju i od početka je ključan igrač bivšeg prvaka Italije. Može da igra kao krilo, ali i kao ofanzivni vezni. Vrijednost mu je oko 80 miliona eura i u Barceloni prave plan da ga dovedu iako to neće biti nimalo lako.

Što se tiče veznog dijela, na radaru Katalonaca je Aleix Garcia, koji igra u komšiluku, za Garciju. Ovaj 26.godišnji španski veznjak bio je na meti Barce i ove zime, ali je odlučio do ljeta ostati u Gironi. S tri gola i četiri asistencije na 23 meča La Lige pokazao je da ima kvalitet za najveće domete, sada se očekujed a ga Barca pokuša kupiti na ljeto.

Amadou Onana je belgijski centralni vezni igrač odbrambenog profila. Ima 22 godine i impresionira svojom tjelesnom građom, a visok je 1,95 m. Ima 9 nastupa za belgijsku reprezentaciju, a procjenjuje se na 50 miliona eura. Ostale su mu još tri i pol godine ugovora s Brightonom za koji je ove sezone upisao 25 ​​nastupa (dva gola, jedna asistencija).

Ipak, prioirtet Barcelone je pronaći trenera, a za sada se kao ozbiljni kandidati nameću bivši njemački selektor Hansi Flick i trener Brightona Roberto De Zerbi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Želja Joana Laporte i Deca bio je Jurgen Klopp, ali bilo je jasno da od toga nema ništa, pa su se odlučili potražiti drugo rješenje Kako piše Marca, najbliže poslu su upravo De Zerbi i Flick.

"Njih dvojica su treneri po ukusu uprave. Za sada nema konkretnih ponuda. Očekuje da će vidjeti što će se dogoditi s financijskim fair playom kako bi budući trener znao na koji budžet računa"; piše Marca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Hahahaha! Ojjj... Jel' moguće? Kakvo izmišljanje. A jbg, moraju se novine prodati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi