Joan Laporta ima plan B, ali navijači Barcelone neće biti baš oduševljeni kada čuju ko bi mogao doći
Ralf Rangnick plan B u Barceloni.

Traži se zamjena za Xavija

Joan Laporta ima plan B, ali navijači Barcelone neće biti baš oduševljeni kada čuju ko bi mogao doći

Eldar Ganibegović

Xavi Hernandez nakon ove sezone napušta klupu Barcelone. Imenima nasljednika se već licitira, a navijači Barcelone teško da će podržati Laportin plan B.

Mogla bi ovo biti se zona za zaborav Barcelone. Xavi Hernandez je već odlučio da će platiti ceh jer je pritisak nepodnošljiv.

Superkup i Copa del Rey su već prežaljeni u Barceloni za ovu sezone. U Primeri veće šanse za titulu ima Girona, a o Ligi prvaka i osvajanju naslova prvaka Evrope teško ko može i razmišljati u Kataloniji.

Licitira se već imenima oko Xavijevog nasljednika, koji je već najavio odlazak. Joan Laporta je napravio i plan B koji se vjerovatno i neće svidjeti mnogo navijačima Barcelone. 

Ralf Rangnick na klupi Barcelone?

Prema onome što prenosi Mundo Deportivo, među opcijama koje je razmatrao predsjednik Joan Laporta nalazi se i Nijemac Ralf Rangnick, sadašnji selektor Austrije. 

Kako piše španski list, Rangnickovo ime se poprilično sviđa ljudima na Camp Nouu i predsjedniku Joan Laporti, koji ga uzima u obzir kao plan B u slučaju da ne dovede nekog od željene trojice.

Oglasi

Rangnick je navodno već otvorio tu opciju i mogao bi napustiti klupu Austrije na ljeto nakon Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Podsjetimo, on je bio na klupi i Manchester Uniteda gdje se baš nije proslavio, no u Austriju je uspio da odvede na EURO u teškoj grupi kvalifikacija pored Belgije i Švedske.

Pored toga iskoristio je momenat te pozvao jednog Bosanca u reprezentaciju Austrije. Radi se o Muharemu Huskoviću.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje da vidimo kakvo će rješenje pronaći Barcelona. Ono što trenutno sa sigurnošću možemo reći - Xavi odlazi. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi