FOTO: EPA

Ne želi da bude dio ekipe

Novinari BILD-a tvrde - Najveća zvijezda na ljeto ide iz Bayerna, a sve zbog Tuchela

Esmer Oštraković

Iako je u prethodnim godinama bilo jako lijepo biti navijač, igrač ili trener Bayerna ove godine to zapravo i nije slučaj, a naravno najveći razlog su rezultati ovog kluba u tekućoj sezoni.

Bayern se nalazi u jako teškoj situaciji, a sve je dostiglo poseban nivo nakon poraza od lidera u Bundesligi, ekipe Bayer Leverkusena.

Nakon toga uslijedio je u utakmici Lige prvaka protiv Lazija u Italiji kada je bilo 1:0, a zatim i poraz od Bochuma u Bundesligi.

To je značilo da je ekipa Bayerna izgubila dvije vezane utakmice u Bundesligi, a tri vezane utakmice ako računamo utakmicu Lige prvaka. To se gigantu iz Minhena nije desilo od 2015. godine.

Ekipa koju sa klupe predvodi Thomas Tuchel ispala je iz domaćeg kupa, u Bundesligi imaju osam bodova zaostatka za Bayer Leverkusenom, a u Ligi prvaka imaju minus od jedngo gola protiv Lazija.

Osim što imaju rezultatskim problema navijači traže smjenu Tuchela, a postoje i veliki problemi u svlačionici zbog nezadovoljstva među igračima.

Tačnije, postoji veliki problem u odnosu između Tuchela i Kimmicha, barem tako tvrde novinari njemačkog BILD-a.

Kimmich u Bayernu ima status jednog od kapitena u klubu, a svima je naravno jasno da je on jedan od najboljih fudbalera ovog kluba.

Ipak, zbog nekih odluka Tuchela Kimmich je počeo da gubi živce, a to su sada potvrdili i novinari BILD-a.

"Prije utakmice sa Bayernom luđački se spremao da igra. Uspio je upasti među konkurente za utakmicu, ali Tuchel se odlučio za Pavlovića i Goretzku.

Sve to je Kimmicha naljutilo, a razlog je Tuchel. Kada je Nagelsmann bio trener Kimmich je bio njegova produžena ruka na terenu.

Sve to je nestalo otkako je stigao Tuchel i Kimmich upravo zbog njega ovog ljeta želi da napusti Bayern", tvre novinari BILD-a.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ugovor sa Bayernom Kimmich ima sve do ljeta 2025. godine, a u ovaj klubstigao je iz Stuttgarta 2015. godine za 8.5 miliona eura.

Uspio je od tada odigrati 373 utakmice u dresu tima iz Minhena, te je zabio 41 gol i upisao 100 asistencija.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti