Žestok okršaj u Bayernu i trenuci koji nagovještavaju potpuni krah, a legenda nije mogla da prešuti

Nakon poraza u Bochumu

Žestok okršaj u Bayernu i trenuci koji nagovještavaju potpuni krah, a legenda nije mogla da prešuti

Edmir Škorić

Fudbaleri Bayerna sve su dalje od titule budući da su nakon jučerašnjeg poraza na -8 od vodećeg Bayer Leverkusena. Nije sve izgubljeno, ali sada su zaista male šanse da Bayern nastavi svoju dominaciju u Njemačkoj.

Bayern je godinama na vrhu Bundeslige i činilo se da će se ta dominacija proudužiti, ali sada je pitanje može li momčad Thomasa Tuchela spriječiti zahuktali Bayer Leverkusen da dođe do titule. Tih -8 samo po sebi nije tako strašno kao neuvjerljiva igra Bayerna i dominacija Apotekara iz Leverkusena.

Nakon 3:2 poraza u Bochumu, Bayern je na žestokom udaru kritičara. Tri poraza u nizu, to se zaista ne pamti u Minhenu. Poražemi su s 3:0 od Bayera, pa u Ligi prvaka s 1:0 od Lazija, sada im je Bochum očitao lekciju.

Unatoč svemu, trener Thomas Tuchel je "preživio" i čini se da mu neće tako skoro uprava kluba dati otkaz, ostat će na kormilu tima, ali sukob unutar istog nije izbjegnut. Prema pisanju njemačkog Bilda, na putu do svlačionice sukobili su se legendarni veznajk Bayeran Joshua Kimmich i pomoćni trener Zsolt Low.

Kako se navodi, kapiten Manuel Neuer morao je riješiti spor između dvojie članova Bayerna, a TV kamere snimile su neprijatne scene.

Oglasi

Na videu se jasno vidi kako Low nastavlja divljački psovati na putu do svlačionice i ovo je najbolji pokazatelj Bayernovog očaja.

[twitter] https://twitter.com/anna_p_neumann/status/1759290425427259692[/twitter]

Inače, Kimmich je bio jako bijesan kada ga je Tuchel izveo iz igre u 63. minuti. Smatrao je njemački reprezentativac da je trebao ostati na terenu, ali Tuchel je tada ubacio omalenog krilnog fudbalera Bryana Zaragozu u nadi da se preokrene rezultat jer je u tom momentu Bochum vodio sa 2:1.

Bochum je iz penala u 78. poveo s 3:1, Dayot Upamecano je dobio crveni karton zbog udarca laktom, a time je završena sva nada Bavaraca. Harry Kane je u 87. minuti zabio za 3:2, no nije bilo vremena niti snage, a ni kvaliteta da se osvoji barem bod na ovom teškom gostovanju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayernova sezona izgleda izgubljeno, ali Tuchel i dalje tvrdi kako je "u fudbalu sve moguće" i ne odustaje od titule, mada je mnogi već uveliko daju Bayeru, dok mediji već traže nasljednika Tuchelu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Šta je ovdje problem? Prvaci države 150 puta za redom. I sad belaj ako neko drugi osvoji. Pokupovaće pola igrača Leverkusena iduće godine, i opet prvazi svake godine do 2096.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi