Kreator čuda mogao bi na klupu Bayerna, njegov izbor bio bi velika kontroverza
Sjajni mladi trener kandidat je za klupu bavarskog velikana (Foto: EPA)

Ujak i otac su slavni članovi Bayerna

Kreator čuda mogao bi na klupu Bayerna, njegov izbor bio bi velika kontroverza

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern će na kraju sezone očigledno krenuti u potragu za novim trenerom. Thomas Tuchel nije ispunio očekivanja i rukovodstvo velikana iz Minhena već ozbiljno razmišlja o drugim opcijama. Jedna od njih je trener Stuttgarta Sebastian Hoeness.

Thomas Tuchel nije opravdao očekivanja na klupi Bayerna i pravo je čudo da je nakon silnih poraza ovaj 50-godišnji stručnjak još uvijek na čelu stručnog štaba.

Prema navodima iz Njemačke, Tuchel bi trebao ostati do kraja sezone, iako se nakon poraza od Lazija pisalo da bi mu svaki naredni težak poraz mogao 'doći glave'.

Tuchel gotovo sigurno neće voditi Bavarce u narednoj sezoni. Rukovodstvo kluba već traži novog trenera, a među čelnicima kluba visoko kotira ime Sebastian Hoeness.

Radi se od 41-godišnjaku koji radi prava čuda s ekipom Stuttgarta. Pod njegovim vodstvom ovaj klub igra zaista fenomenalno i nalazi se na trećem mjestu Bundeslige iza Bayera i Bayerna.

Oglasi

Hoeness je u Minhenu veoma poznato lice. Sebastian je sin legendarnog Dietera Hoenessa i nećak dugogodišnjeg glavnog operativca minhenskog kluba Ulija Hoenessa.

Zbog činjenice da Uli Hoeness još uvijek ima veliki utjecaj u odlukama kluba, mnogi su uvjereni kako je 41-godišnji trener glavni favorit za preuzimanje klupe Bayerna, no bez obzira na sve priče, ovaj mladi stručnjak je u Stuttgartu pokazao da je zaista fenomenalan trener.

Igra njegovog kluba je čudesna. Otkako je preuzeo ekipu u aprilu prošle godine igra se zaista nevjerovatan napadački fudbal, popularne Švabe su eksplodirale i ove sezone su apsolutni hit u Bundesligi.

Hoeness ima velike šanse da postane novi trener Bayerna u kojem je već radio kao trener omladinskih selekcija, te trener druge ekipe. Iz Minhena je otišao 2020. godine kada je sjeo na klupu Hoffenheima.

Oglasi

Sigurno da ni mladi stručnjak ne bi imao ništa protiv povratka u Minhen. Dosta je onih koji bi njegov odabir smatrali kontroverznim zbog ujaka i oca, te bi dobio teško breme na leđima od samog početka.

Flick, Zidane, Xabi Alonso i Conte su tema u Minhenu

Pored Sebastiana Hoenessa s klupom bavarskog velikana povezuju se brojna imena, a među njima su Hansi Flick, Zinedine Zidane, Xabi Alonso i Antonio Conte.

Međutim, mala je vjerovatnoća da će iko od njih doći u klub. Hansi Flick je na loš način otišao iz kluba, doslovno je otjeran nakon vrhunskih rezultata zbog Juliana Nagelsmanna i sada cilja posao u ekipi Barcelone koja na kraju sezone također ostaje bez trenera odlaskom Xavija Hernandeza.

U evropskim medijima pojavila se informacija kako bi Zinedine Zidane mogao doći u Minhen. Ipak, izvori bliski Bayernu navode kako klub nije kontaktirao slavnog Francuza i teško je očekivati da će upravo on biti novi trener.

Xabi Alonso visoko kotira među čelnicima bavarskog giganta. I on radi čudesan posao u Bundesligi, juri ka tituli prvaka s Bayer Leverkusenom, no Liverpool je taj koji njegov vjerovatni izbor, tako da je i Xabi još daleko od Minhena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S druge strane za posao je zainteresovan Italijan Antonio Conte. Poznati stručnjak spreman je za povratak trenerskom poslu, Bayern je 'san' kojeg želi ostvariti i čeka poziv glavnih ljudi kluba.

Neće rukovodstvo Bayerna imati lagan zadatak u izboru novog trenera. Opcija je dosta, ali malo je onih pravih kandidata za preuzimanje jednog od najvećih klubova na svijetu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
brigame iza tukela i za zidona treba gledat oklen paru za zivot zaradit pemzija se brzo istrosi
0 0
user1615040743
Svi drugi Mediji pišu da Zidane preuzima klupu Bayerna jedino ssba nesto drugo....koji ste vi retardi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi