Hrvatski košarkaš napušta Madrid (Foto: EPA)

Seli u Grčku?

Hrvat neće 'siću' od Reala: Mario Hezonja od naredne sezone u novom klubu, keš je presudio!

Midhat Šljivak

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja (28) odbio je i drugu ponudu Real Madrida za nastavak saradnje i sve je izvjesnije da će on od naredne sezone vjerovatno igrati za Panathinaikos.

Mario Hezonja sve je bliži odlasku iz redova madridskog Reala. Hrvatski košarkaš odbio je i drugu ponudu kraljevskog kluba za produženje saradnje i izvjesno je da ga od naredne sezone nećemo gledati u dresu madridskog tima.

Nisu poznati uslovi ugovora kojeg je Real ponudio Hezonji. Ipak, očigledno da je ponuda mnogo manja u odnosu na 'keš' koji mu ponudio grčki velikan Panathinaikos.

Prema dobro upućenim izvorima iz grčke košarke, šef atinskog velikana Dimitrios Giannakopoulos spremio je 28-godišnjem košarkašu godišnju neto platu od dva miliona eura i ta se cifra jednostavno ne može odbiti.

Hezonja će tako, po svemu sudeći, Madrid zamijeniti Atinom i postat će novi član Panathinaikosa, gdje je igrao već u sezoni 2020/2021.

Ovaj 28-godišnjak je trebao postati nova velika stvar hrvatske košarke. Karijeru je započeo u Barceloni, a zatim je otišao u NBA ligi i odabran je kao peti pik od strane Orlando Magica.

Međutim, NBA karijera mu nije išla prema predviđanjima. Hezonja nije postao zvijezda najjače košarkaše lige svijeta, pa je nakon Magica, Knicksa i Trail Blazersa, odlučio da se vrati u Evropu.

Za ovaj klub Hrvat je potpisao u februaru 2021. godine. Međutim, otišao je nakon samo nekoliko mjeseci i to u redove ruskog Unicsa. I tamo je ostao kratko, da bi u ljeto 2022. godine potpisao dvogodišnji ugovor s Real Madridom.

S Kraljevima je uspio osvojiti Euroligu i prvenstvo Španije, ali očigledno da ne želi prihvatiti mnogo manje novca za nastavak saradnje i vjerovatno ćemo ga ponovo gledati u zelenom dresu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Treba svakako napomenuti da je Hezonja i s Panathinaikosom osvojio prvenstvo i Kup Grčke 2021. godine.

Hezonja ove sezone u Euroligi prosječno bilježi 13 poena u prosjeku i hvata nešto više od četiri lopte.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.