Real pregazio Valenciju za novo finale, Džanan Musa prvo ime utakmice

Kup Španije

Real pregazio Valenciju za novo finale, Džanan Musa prvo ime utakmice

Edmir Škorić

Predvođen bh. košarkašem Džananom Musom, Real Madrid je večeras deklasirao Valenciju u utakmici polufinala španskog Kupa (95:76).

Real ove sezone želi da osvoji sve moguće trofeje, uključujući i nacionalni Kup. Kraljevi su na korak od toga, jer su se plasirali u finale, a tamo će ih dočekati pobjednik duela Barcelona - Tenerife (večeras od 21h).

Od početka su Madriđani uspostavili dominaciju, brzo su došli do dvocifrene prednosti (17:6), bilo je i +13 u dva navrata u prvoj dionici, ali je Valencia uspjela da se vrati i da smanji taj zaostatak na šest poena (23:17).

U drugoj četvrtini Valencia je uspjela doći na samo tri poena zaostatka, a na poluvremenu je bilo 48:39 u korist madridske ekipe.

Sve je riješeno u trećoj četvrtini, u kojoj je Real bio bolji sa 32:16, pa je u zadnjih 10 minuta ušao rasterećeno i sa +25. Taman je to bila prilika da se pojedini bitni igrači odmore za naredne susrete, a da rezervisti pokažu koliko vrijede.

U tom peridou je Valencia bila nešto bolja, ali svejedno je na kraju Real slavio visoku pobjedu i sada se sprema za finale, samo još da sazna rivala, a to će biti ili Barcelona ili Tenerife.

Musa je na terenu proveo nepune 24 minute i ubacio je 18 poena uz pet skokova i jednu asistenciju. Dvocifreni kod Reala osim bh. košarkaša bili su i Yabusele (13), Lllull (11) Campazzo i Poirier po 10 poena. U poraženom timu Valencije Brandon Davies je ubacio 18, a Lopez-Arostegui i Anderson po12 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi