Džanan Musa s Real Madridom osvojio Kup Španije!

Novi trofej za bh. košarkaša

Džanan Musa s Real Madridom osvojio Kup Španije!

E. Ganibegović

Džanan Musa osvojio je novi trofej s Real Madridom - Kup Španije.

U terminu od 18:30 utakmicu finala Kupa Španije igrali su Real Madrid i Barcelona. Kraljevi su slavili rezultatom 96:85.

Real Madrid je igrao bolje prvu četvrtinu. Išao je i na sedam razlike, no Barcelona pravi seriju 5:0 na kraju i bilo je 19:19.

Drugi dio bolje otvara Barcelona, no Real Madrid je dražao rezultat u egalu. Na odmor se otišlo pri rezultatu 43:45.

Ni treća dionica nije ponudila nikakve odgovore. Real Madrid je preokrenuo rezultat u svoju korist, bilo je 66:63 što je obećalo dramu u posljednjoj dionici.

Išli su Kraljevi na +9, Barcelona se vraćala na -4, ali kada je Real Madrid poveo 91:79 minut i po do kraja, bilo je jasno ko će se radovati na kraju.

Oglasi

Najbolji pojedinac meča bio je Parker s 19 poena, tri skoka i jednom asistencijom. Kod Barcelona ga je s 15 poena pratio Satoransky.

Campazzo je s 18 poena bio najbolji kod Real Madrida. Poirier je ubacio jedan manje, uz osam skokova.

Naš Džanan Musa je za pola sata igre ubacio 15 poena, uz četiri skoka i tri asistencije.

Kup Španije, finale:

Real Madrid - Barcelona 96:85

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1708040072
Deru ove Barseloncad na svim frontovima...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi