Trener Dinama govorio na press konferenciji

Jakirović otkrio Dinamov plan za Betis, ali i potvrdio loše vijesti pred sutrašnju utakmicu

Esmer Oštraković

Fudbaleri Dinama sutra će odigrati revanš utakmicu u okviru Konferencijske lige. Na Maksimir tako sutra stiže ekipa Betisa, a Dinamo brani pobjedu od 1:0 koju su u prvoj utakmici ostvarili u Sevilli.

Upravo sutrašnja utakmica bila je povod press konferencije Dinama na kojoj je govorio trener ove ekipe Sergej Jakirović.

"Ne očekujem lakšu utakmicu bez obzira na našu prednost od 1:0. Očekujem da će se Betis mobilisati i da će nas pokušati od prve minute napasti i pritisnuti. Mi imamo svoj plan igre, vidjeli smo tamo da možemo većinu utakmice držati posjed, da možemo biti puno mirniji na lopti u završnici.

Moramo biti još brži i okomitiji. U fazi odbrane moramo biti plitki i kompakti, a posebno na bokovima gdje igramo igru dva na dva. Oni to probaju, naravno i preko Fekira koji je lutalica.

Vraća im se Bakambu, gledali smo ga protiv Alavesa, dobar igrač, moramo posebnu pažnju obratiti na njega u smislu brzine i napada na prostor", rekao je Jakirović.

Priznao je trener Dinama da će igrati slično onome što je igrao protiv Betisa prije sedam dana.

"Ne postoji drugi recept. Moramo biti gusti i čvrsti. Oni će morati da rizikuju i na nama je da iskoristimo prostor", kaže Jakirović.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Potvrdio je da je Ogiwara "out" za ovu utakmicu.

"Ogiware nema za ovu utakmicu, a radimo sve kako bi igrao u nedjelju. Trenira dobro. Svi treniraju dobro", rekao je Jakirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.