Sergej Jakirović vruće glave nakon velike pobjede GNK Dinamo: "Pošto mi u Hrvatskoj volimo..."
Sergej Jakirović još je vruće glave nakon pobjede Dinama.

Trener Modrih

Sergej Jakirović vruće glave nakon velike pobjede GNK Dinamo: "Pošto mi u Hrvatskoj volimo..."

E. Ganibegović

Sergej Jakirović dao je prvu izjavu nakon velike pobjede GNK Dinamo protiv Betisa u Konferencijskoj ligi.

U prvoj utakmici šesnaestine finala Konferencijske lige, GNK Dinamo Zagreb je večeras rezultatom 0:1 bio bolji od Real Betisa.

Pobjedonosni pogodak za Modre postigao je iz penala Bruno Petković sredinom drugog poluvremena, da bi kasnije u finišu utakmice Nevistić i stativa spasili pobjedu gostima.

Sergej Jakirović, trener Dinama, dao je svoju reakciju nakon velike pobjede. Jasno, itekako je sretan i zadovoljan.

"Vruće sam glave i bez glasa, odigrali smo taktički odličnu utakmicu, ovo je bio ispit zrelosti za nas. Čestitam momcima. Nije bilo lako. Betis je jedna jako dobra ekipa. Vidjeli smo da možemo imati posjed i biti opasni. Volio bih samo da više šutiramo na gol. Okrećemo se sljedećim utakmicama, u nedjelju je Varaždin", rekao je popularni Profa, pa nastavio:

Oglasi

"Rekao sam da moramo smanjiti prostor između krila i sredine. Neke stvari smo uspjeli, a neke su nam svojom kvalitetom oni zaustavili. Ne sjećam se da su nam stvorili neku priliku iz igre veću. Ovo mi je jedna od dražih pobjeda. Analizirat ćemo za sljedeću utakmicu što možemo popraviti za drugu utakmicu."

"Nisam znao da je ovo prva pobjeda Dinama na gostovanju u Evropi protiv nekog tima iz Lige petice. Pošto mi u Hrvatskoj volimo historiju, pa nek smo i mi ušli u historiju", zaključio je bivši trener HŠK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, revanš na Maksimiru igra se već za sedam dana. U petak, 23. februara, biti će održan žrijeb osmine finala gdje će se pridružiti osam ekipa koje su bile prve u gruppnoj fazi.

Potencijalni protivnici Dinama u osmini finala tako su Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahce.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Bude se to sve posložilo Jakire majstore,ne ide preko noći ništa samo jako nastavite i dalje,BBB su uz tebe i ekipu.....Dinamooo Dinamooo znaj da te volim jaaaaaa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi