Katalonski klub slavio sa 4:0

Barcelona deklasirala Getafe i pokazala da se ne predaje u borbi za odbranu titule

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su na svom terenu pobijedili Getafe sa 4:0 u meču 26. kola španske La Lige.

Izabranici Xavija Hernandeza došli su do tri boda protiv madridskog kluba i pokazali su da još uvijek ne odustaju tako lako od borbe za odbranu titulu bez obzira što Real Madrid ima čak osam bodova prednosti.

Barcelona je do prednosti u večerašnjem meču uspjela da dođe u 20. minuti kada je Kounde poslao sjajnu dugu loptu za Raphinhu koji izlazi sam na golmana Getafea i uspio je da pogodi za 1:0.

Do drugog gola domaći tim mogao je u samom finišu prvog dijela. Ponovo Raphinha izlazi sam na golmana Getafea i ovaj put odlučio je da doda loptu Felixu, ali je to uradio na očajan način i velika šansa otišla je u nepovrat.

Međutim, Barcelona je odličnom igrom u drugom poluvremenu uspjela da stavi tačku na večerašnju utakmicu.

Domaći su u 53. minuti došli do 2:0. Christensen odlično s desne strane šalje loptu u peterac gostiju gdje je usamljen bio Felix koji pogađa za 2:0 i slavlje na tribinama Montjuica.

Samo osam minuta kasnije na semaforu je bilo 3:0 za Barcelonu. Ovaj put Raphinha je uspio da se upiše u asistente, a pogodak za 3:0 zabio je Frenkie de Jong.

Konačnih 4:0 u 91. minuti utakmice postavio je Fermin nakon što je golman Getafea odbranio udarac Vitora Roquea, a mladi veznjak Barcelone odbijenu loptu poslao je u mrežu madridskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja utakmice bilo je još nekoliko dobrih prilika s obje strane, ali se rezultat nije mijenjao i Barca je zasluženo došla do tri boda.

Barcelona je druga na tabeli sa 57 bodova i ima pet bodova, ali i utakmicu više u odnosu na lidera Real Madrid koji sutra na svom terenu igra protiv Seville.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.