Laportine izjave odjekuju Evropom: "Nismo bacili peškir, idemo po prvenstvo i Ligu prvaka"
Predsjednik Barcelone Joan Laporta Foto: Cesar Cebolla / AFP

Predsjednik Barcelone

Laportine izjave odjekuju Evropom: "Nismo bacili peškir, idemo po prvenstvo i Ligu prvaka"

Midhat Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta uvjerava navijače kako niko u klubu još nije odustao od odbrane naslova prvaka Španije iako je veliki rival Real Madrid daleko ispred. Također, spremni su krenuti i po Ligu prvaka.

Joan Laporta uvjeren je kako prvenstvo u Španiji nije gotovo, ali i da je njegov tim dovoljno dobar da uzme trofej Lige prvaka ove sezone.

Prvi čovjek katalonskog tima tvrdi da 'peškir nije bačen' i da ima sasvim dovoljno vremena da se stvari promijene.

"Nismo bacili peškir. Borit ćemo se za ligu i za Ligu prvaka. Još uvijek je sve moguće. Xavi je hladnokrvni 'cule' i borit će se do kraja ", rekao je Laporta.

Dodaje kako će Barca uvijek biti klub navijača i da nikada niko neće moći da kupi klub.

Oglasi

"Barcelona nema nikog osim svojih navijača. Od njih dolazi naša snaga, naš identitet, historija, naš model vlasništva koji će uvijek biti branjen svim silama. Osigurat ćemo da klub uvijek bude u vlasništvu navijača".

Pozvao je Laporta na ujedinjenost svih koji vole Barcu i za strpljenje u svemu što igrači rade.

"Moram biti bliži timu kao nikad ranije. Moramo podržati igrače i trenere. Ako igrači vide da se od njih ne odustaje, neće odustajati ni oni. Moramo se boriti do samog kraja, to je dio našeg identiteta. Čvrsto trebamo stati uz trenera i igrače", poruka je Laporte.

Barca ima popriličan zaostatak za Realom

Katalonski velikan ne pruža dobre igre ove sezone, pa je veoma teško vjerovati da će odbraniti naslov prvaka Španije pored odličnog Real Madrida.

Oglasi

Barca je trenutno tek treća u La Ligi. Ekipa koju predvodi Xavi Hernandez skupila je 54 boda, a ispred su Girona s 56 i Real s osam bodova viška (62).

Što se Lige prvaka tiče tamo su Katalonci odradili solidan posao u osmini finala. Odigrali su (1:1) s Napolijem na gostovanju i imaju odlične šanse za prolaz među osam najboljih ekipa Evrope.

Ipak, nije Barca među favoritima za osvajanje trofeja. Dosta je ekipa koje su ispred njih u ovoj trci, pa se može reći da Laporta nije s pravom toliko optimističan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba svakako napomenuti da je klub u potrazi za novim trenerom. Xavi ostaje do kraja sezone i ostaje nam da vidimo ko će na vruću klupu jednog od najvećih timova na svijetu.

Ko god da dođe u Španiji će voditi veliku bitku s Real Madridom koji će biti još jači nego što je ove sezone i utakmice će sasvim sigurno donositi pravi spektakl.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Hahahaha Kako sirotinji malo treba da se okuraži. Ionako će na nekog drugog svaliti kad ostanu suhog qrca. Takva je to japija. Naviklo da vara i laže...
0 0
Ecosport
Idemo, ali ne ove sezone.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi