Xavija uključili u program, Henry odmah reagovao i pokazao kakav je čovjek: "Xavi, prijatelju moj"

Svojevremeno igrali zajedno u Barceloni

Xavija uključili u program, Henry odmah reagovao i pokazao kakav je čovjek: "Xavi, prijatelju moj"

E. Čaušević

Napoli i Barcelona sinoć su remizirali na stadionu Diego Maradona odigravši 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Iako se Xavi Hernandez i sinoć našao na meti kritika Thierry Henry pokazao je nekadašnjem saigraču da mu je pravi prijatelj.

Barcelona ove sezone ne briljira previše što se tiče rezultata, ali sigurno je da u katalonskom klubu mogu biti zadovoljni sinoćnjim rezultatom u Napulju, te će se putnik u četvrtfinale riješiti narednog mjeseca na Montjuicu.

Gosti su vodili od 60. minute utakmice kada je Robert Lewandowski majstorski pogodio nakon asistencije Pedrija, ali 15 minuta kasnije Victor Osimhen vratio je Napoli u život golom za konačnih 1:1.

Naravno, Xavi se i sinoć našao na meti kritika iako je Barcelona odigrala poprilično dobru utakmicu. No, kritike za trenera Barce su se nastavile, no ovaj put Thierry Henry odlučio je da reaguje.

Henry je svojevremeno igrao s Xavijem u Barceloni i bio je dio ekipe koja je 2009. godine osvojila sve što se moglo osvojiti pod vodstvom Pepa Guardiole.

Oglasi

Legendarni francuski napadač nakon sinoćnje utakmice u Napulju odlučio je stati u odbranu Xavija koji se javio uživo u emisiju na CBS-u, a Henry mu je izmamio osmijeh na lice s onim što je rekao.

"Xavi prijatelju moj, nemoj da brineš o tome što ljudi govore. Impresioniran sam tvojim poslom u Barceloni. Osvojio si ligu i mene naučio mnogo o fudbalu. Tvoj mozak, za mene, je najbolji na svijetu jer je potpuno nevjerovatno na koji način ti vidiš ovu igru. Jedini kojeg vidim na isti način je Pep Guardiola i to je to", rekao je Henry nakon sinoćnje utakmice.

Henry je u Barcelonu došao na ljeto 2007. godine iz Arsenala i proveo je tri godine u katalonskom klubu, te je osvojio sve što je mogao.

Jasno je da nekadašnji reprezentativac Francuske pomno prati svoj nekadašnji klub, te je pokazao Xaviju da mu je pravi prijatelj jer je jedan od rijetkih koji je tako javno stao uz trenera Barcelone koji trpi zaista velike kritike iz utakmice u utakmicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče Barcelone i Napolija oni će revanš utakmicu osmine finala igrati na Montjuicu 12. marta s početkom u 21 sat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Enzzo54789
Reče Čavi Čavi prijatelju jesi to ti
0 0
Ramo Legenda
Ovi uefalonini igraci puše jedni drugima dok jedni druge ovako bezuslovno dizu u nebesa. Kakav xavi kakvi bakraci, pobijedio ih je ko je htio za vrijeme xavija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi