Na vidjelo izašao prljav veš Cancela: "Ni Bog ga više ne podnosi"
Problem Joaa Cancela kod Guardiole je bilo njegovo ponašanje.

Ne tako lijepe riječi o Portugalcu

Na vidjelo izašao prljav veš Cancela: "Ni Bog ga više ne podnosi"

Eldar Ganibegović

Joao Cancelo nije imao mjesta kod Pepa Guardiole i nakon Bayerna sada se nalazi na posudbi u Barceloni. Međutim, čini se da njegov problem nije kvalitet, već nešto drugo.

Na početku sezone je Barcelona na posudbu iz Manchester Cityja dovela 29-godišnjeg lijevog beka. Radi se o Portugalcu, Joau Cancelu.

Bio je u nemilosti trenera Pepa Guardiole na Etihadu. Prije dolaska u Barcelonu, bio je na posudbi i u minhenskom Bayernu.

Postao je problem u svlačionici Manchester Cityja nakon čega ga je Pep Guardiola prekrižio. Sada je Lu Martin, novinar Releva, otkrio šta je stvarni razlog njegovog "nespokoja". 

"Objasnio sam Cancelovu situaciju nekoliko puta. To je pitanje stava i ponašanja. Ako postoji nešto što Pep Guardiola ne može podnijeti, to su višak kilograma i loše ponašanje.

Cancelovo ponašanje nije bilo primjereno, čak i ako je izuzetno kvalitetan. Ista stvar se desila i kada je igrao za Valenciju. Nije otišao zato što je loše igrao, već zato što ga ni Bog više nije mogao podnijeti.

Oglasi

U Barci, sve dok bude igrao, neće biti problema, ali onog dana kada prestane da igra, njegov lik će se zaboraviti. Sve dok on nema konkurenciju, to se neće dogoditi, ali u Manchester Cityju je bilo drugačije jer je bilo puno kvaliteta", rekao je novinar Lu Martin.

Manchester City na ljeto prodaje Joao Cancela

Dolaskom u Barcelonu ovog ljeta, portugalski lijevi bek je imao dosta dobrih nastupa. Nastupio je na 28 mečeva u svim takmičenjima, postigavši ​​tri gola i pruživši četiri asistencije.

Međutim, Mancehster City ga ne želi nazad na Etihadu. Kako prenosi Mundo Deportivo  aktuelni šampioni Engleske prodat će igrača kojeg su platili 65 miliona eura 2019. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novinari u Španiji napominju kako čelnicima Cityja nije bitan klub gdje će ga prodati. Cilj je što više novca, a Barcelonu bi u tome mogla sputavati loša finansijska situacija kluba. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Istina. Postoji razlog zašto Cancelo luta. Vjerovatno jer ne trpi kritiku i ne zna se postaviti prema instrukcijama trenera. A ovo što Relevo novinar govori, svi znamo. Odnosno nagađamo poput njega.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi