Stao u odbranu trenera

Neuer komentarisao odlazak Tuchela: "Za*ebali smo zajedno"

Edmir Škorić

Golman minhenskog Bayerna Manuel Neuer komentarisao je odluku Thomasa Tuchela da odstupi s mjesta glavnog trenera ekipe na kraju tekuće sezone.

Bavarci su danas tijesno ostvarili pobjedu protiv Leipziga (2:1). Pobjednički pogodak postigao je Harry Kane u sudačkoj nadoknadi. Zahvajujući golovima Engleza, Bayern je vratio zaostatak za vodećim Bayerom na osam bodova i 11 kola prije kraja i dalje se nada osvajanju titule.

"Gorko je što nismo mogli ništa izgraditi. Također mi je žao trenerskog osoblja. Na kraju smo zajedno za*ebali. Mislim da ne morate uvijek gledati u učitelja kada dobijete loše ocjene", rekao je Neuer.

Glavni trener Bayerna Thomas Tuchel bio je prilično zadovoljan igrom Harryja Kanea i osttka tima. 50-godišnjak je nakon utakmice rekao sljedeće:

"Odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme, ali smo propustili priliku da povedemo. Drugo poluvrijeme bilo je malo komplicirano. Zabili smo za 1:0 kada je Leipzig bio u naletu. Dobro smo reagovali nakon 1:1 i kasno smo se nagradili. Sve u svemu, zaslužena pobjeda. Današnja pobjeda je dobra za igrače, dobra je za sve nas u klubu".

Ni Tuchel ni niko od igrača ne gubi nadu iako za sada sezona ne obećava. Poraženi su u borbi za trofej u Superkupu Njemačke, ispali rano iz Kupa, a u Ligi prvaka su u prvoj utakmici osmine finala poraženi u Rimu od Lazija s 1:0, no u revanšu će pokušati da naprave preokret i prođu u četvrtfinale.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Narednu utakmicu Bavarci igraju u petak, kada će gostovati Freiburgu i naravno sve osim pobjede uveliko bi ih udaljilo od titule, a koja se smiješi Bayer Leverkusenu koji pod vodstvom Xabija Alonsa briljira.

Upravo se Španac smatra najvećim kandidatom za novog trenera Bayerna, mada postoji još niz dobrih kandidata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.