Tuchel i Bavarska slave Harryja Kanea - Zabio u 91. minuti za pobjedu u derbiju

Bayern ostaje u igri za titulu

Tuchel i Bavarska slave Harryja Kanea - Zabio u 91. minuti za pobjedu u derbiju

Edmir Škorić

U derbiju 23. kola njemačke Bundeslige Bayern se sastao sa Leipzigom i slavio sa 2:1 te tako ostao u kakvoj - takvoj igri za titulu.

Bayernovoj krizi je konačno došao kraj, iako je izgledalo da ćes e kriza nastaviti. Imali su tri uzastopna poraza (dva u Bundesligi, jedan u Ligi prvaka), a sada su na svom terenu uz puno problema došli do pobjede nad Leipzigom.

Bavarci su uspjeli da zadrže korak za vodećim Bayerom, pa je 11 kola prije kraja zadržao zaostatak od osam bodova i svakako će nastojati da napravi malo čudo i da dođe do 13. vezane titule.

Ovaj derbi došao je samo nekoliko dana nakon što je Bayern objavio da se na ljeto rastaje sa Thomasom Tuchelom, a njemački stručnjak je kazao da unatoč tome ne odustaje od titule, te da želi osvojiti i Bundesligu i Ligu prvaka.

Njegovi problemi sa igračkim kadrom su nastavljeni. Nedostajali su brojni igrači poput Mazraouija, Upamecana, Marušića, Daviesa, Comana, Boeya. Dier je morao na mjesto stopea, a Kimmich je iz veznog reda prekomandovan na poziciju desnog beka.

Unatoč svim problemima, Bayern je bio bolji na terenu i zaslužio je pobjedu. Uspio je povesti novim golom Harryja Kanea u 56. minuti, ali je Benjamin Šeško u 70. minuti zaledio Allianz-Arenu i vratio stvari na početak.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/FootballReprt/status/1761462346105356332[/twitter]

Djelovalo je da će Bayern kiksati i da će se oprostiti od titule, ali je Harry Kane u 91. minuti postigao novi gol i donio važnu pobjedu Bayernu.

Bayernu u petak slijedi gostovanje kod Freiburga, a dan kasnije Leipzig će u goste Bochumu. Trenutno je Bayer lider sa 61, Bayern ima 53, Stuttgart 47, Borussia Dortmund 41 i utakmicu manje...

Ranije danas odigrano je još nekoliko utakmica 23. kola. Stuttgart kao favorit nije uspio savladati Koeln (1:1), a za goste je do 60. minute igrao Denis Huseinbašić, koji se odlučio u budućnosti braniti boje BiH.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Moecnhengladbach je sa 5:2 deklasirala Bochum, Bayern je sinoć slavio protiv Mainza sa 2:1, a remijem su okončani dueli Union Berlin - Heidenheim (2:2) i Werder - Darmstadt (1:1).

U nedjelju tri zanimljiva meča. Eintracht u Frankfurtu dočekuje Wolfsburg, Borussia u Dortmundu Hoffenheim, a Augsburg Ermedina Demirovića ekipu Freiburga.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Koja krađa i ciganluk, gol iz ofsajda a VARa nigdje hahaha. Neka se naše izbjeglice i peroguzači malo raduju zaboravili su kako je.
3 2
Mel_Glupson
Ofsajd
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi