Xabi Alonso je već donio odluku? Bayern i Liverpool ga ne zanimaju, sanja samo jedan klub

Španac je jedan od najtraženijih trenera današnjice

Xabi Alonso je već donio odluku? Bayern i Liverpool ga ne zanimaju, sanja samo jedan klub

E. Škorić

Kao trener Bayer Leverkusena, Xabi Alonso se probio na listu želja velikih klubova. Ali mogu li Bayern i Liverpool uspjeti u želji da ga dovedu? Čini se da bivši španski reprezentativac ima jasnu viziju u budućnosti i da sanja o klupi jednog drugog velikana.

Tržište trenera ovo ljeto doživljava velike promjene. Jürgen Klopp napušta Liverpool, a Thomas Tuchel Bayern, dok će Xavi napustiti Barcelonu. S obzirom na izvanredan posao koji Xabi Alonso obavlja u Bayer Leverkusenu, ne čudi da je on na vrhu liste u svojim bivšim klubovima.

Međutim, potpuno je nejasno želi li se svjetski prvak iz 2010. sada odlučiti na ovaj korak. Jer postoji i treći klub koji igra veliku ulogu u Alonsovim razmišljanjima.

Real Madrid smatra se Špančevom apsolutnom destinacijom iz snova. Ipak, Real je produžio ugovor s trenerom Carlom Ancelottijem, koji radi sjajan posao s Madriđanima i ima ugovor do 2026. godine. Nakon završetka ere Italijana, na Santiago Bernabeuu žele Alonsa.

Postavlja se pitanje hoće li Alonso ostati u Leverkusenu, tamo nastaviti raditi godinu-dvije, nastaviti sazrijevati i čekati dok se pozicija ne oslobodi u Realu.

Oglasi

Ipak, postoji i opcija da Alonso već na ljeto odluči da napravi dodatni korak u svojoj trenerskoj karijeri i da prihvati izazov koji nude Liverpool i Bayern. U svakom slučaju, Bayer je Alonsu odobrio izlaznu klauzulu za bivše klubove. Postoje žestoke rasprave o izrazu "izlazna klauzula", ali u biti Alonso ima sigurnost da će se moći preseliti krajem maja za iznos u rasponu od 15 do 20 miliona eura.

Kako je Sport Bild izvijestio prošle godine, Alonso je uključio klauzulu u slučaju da njegova tri bivša kluba Bayern, Liverpool ili Real pokucaju na vrata. Sada i Bayern i Liverpool spremno čekaju da ga angažuju. S druge strane, Alonsova želja je trenirati Real Madrid, ali očito bi u tom slučaju morao pričekati neko vrijeme.

To pogoduje Bayeru, jer bi u tom slučaju Alonso ostao najmanje još jednu sezonu u Njemačkoj vodeći Bayer, ali mu svakako škodi ni sama ideja da vodi Liverpool ili Bayern, koji ga očajnički žele na kraju tekuće sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U međuvremenu, Xabi Alonso želi da završi posao s Apotekarima. Njegov tim je na +11 u odnosu na Bayern i sve bliže prvoj tituli u Njemačkoj, a njegov tim je jedan od favorita za osvajanje Evropske lige.

O dominaciji Alonsovog Bayera najbolje govori podatak da u ovoj sezoni još uvijek nisu poraženi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Normalno, svi hoće u Real. Dok katalonska sirotinja npr ne može ni Husrefa Musemića premuntati da ih preuzme :-(
0 3
mitoza
Hocu da sam siromasan kso Barsa.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti