Tuchel tvrdi da nije jedini problem u Bayernu, bio je konkretan i na pitanje hoće li preuzeti Barcu

Nijemac na ljeto slobodan

Tuchel tvrdi da nije jedini problem u Bayernu, bio je konkretan i na pitanje hoće li preuzeti Barcu

Edmir Škorić

Njemački stručnjak Thomas Tuchel od ljeta će biti bez kluba, pošto je nedavno Bayern objavio da će se rastati s njim na kraju sezone. Tuchel će biti tek jedan u nizu sjajnih trenera koji će biti slobodni uz Jurgena Kloppa, Josea Mourinha, Xavija, Antonija Contea...

Bayern, Barcelona i Liverpool tri su velikana koji će od 1. jula ostati bez trenera. Klopp i Xavi su se već ranije oglasili i saopštili da će na kraju sezone napustiti Redse, odnosno Katalonce, da bi sličnu sudbinu doživio i Tuchel, koji je s Bayernom postigao dogovor o sporazumnom raskidu na ljeto.

Njemački trener spominje se kao potencijalni nasljednik Xavija u Barceloni, a sada je bivši trener Borussije Dortmund, PSG-a i Chelseaja otvoreno govorio o tome.

"Moja budućnost? Ništa se neće dogoditi do kraja sezone. Smatram se velikim profesionalcem i u potpunosti ću se posvetiti minhenskom Bayernu do kraja sezone", rekao je Tuchel na konferenciji za novinare, u kontekstu mogućeg preuzimanja još jednog velikog kluba u Evropi.

"Nisam ja jedini problem u Bayernu, ali preuzimam odgovornost. Nisam zadovoljan načinom na koji igramo. Razočaran sam i u sebe. Sada ću, međutim, imati više slobode u donošenju odluka. Svaku utakmicu možemo tretirati kao kup utakmicu", dodao je Tuchel.

Oglasi

Bayern nakon 22 kola ima čak 11 bodova zaostatka za vodećim Bayerom, ali može da smanji taj zaostatak ukoliko danas na Allianz-Areni u derbiju kola pobijedi petoplasirani Leipzig.

Tuchelov Bayern je zaista u krizi, ali i pored toga, očito je da će biti zadržan do kraja sezone. U Ligi prvaka Bayern je u osmini finala kao gost poražen od Lazija sa 1:0 i u revanšu će ipak pokušati da se plasira u četvrtfinale.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je u Bayern došao krajem marta umjesto Juliana Nagelsmanna. Uspjeli su uz puno sreće Bavarci u posljednjem kolu osvojiti 12. uzastopni trofej Bundeslige, no ova sezona je blago rečeno za zaborav.. Izgubili su i Superkup Njemačke, rano ispali iz Kupa, a sada su blizu da ostanu bez ijednog trofeja, što je poražavajuće za jedan takav tim.

Osim Tuchela, sasvim sigurno će i dosta fudbalera na ljeto napustiti Minhen. Već je prekrižen Eric Dier koji je nedavno došao na posudbu iz Tottenhama, a prema pisanju medija u Njemačkoj, samo su četvorica sigurni i to su Manuel Neuer, Harry Kane, Jamal Musiala i Thomas Muller.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi