Fenerbahce je teškom mukom pobijedio Kasimpašu

Livaković je Turskoj već proživio dosta toga, ali posljednje scene nije mogao ni zamisliti

Admin Čaušević

​Nevjerovatna scena viđena je u posljednjim minutama utakmice Fenerbahce - Kasimpaša, a jedan od protagonista je bio i hrvatski golman Dominik Livaković. Istanbulski Kanarinci su slavili teškom mukom te su sa 2:1 stigli do važne pobjede.

Livaković je u Fenerbahce stigao ljetos iz Dinama te je u prethodnih nekoliko mjeseci doživio dosta toga. Jedno vrijeme je bio junak, a jedno vrijeme tragičar.

Trpio je kritike, a i pohvale, dok mu je na kraju udovoljeno da se u stručni štab postavi hrvatski trener golmana Sandro Zulfić te je s njegovom dolaskom hrvatska jedinica i podigla formu.

Međutim, ono što je Livaković doživio u subotu navečer je definitivno iz kategorije "nevjerovatno" jer se nešto slično definitivno ne dešava svaki dan.

Naime, Fenerbahce je duboko u sudijskoj nadoknadi imao penal, a nakon što je Michy Batshuayi nekako zabio poslije promašenog penala, uslijedilo je nevjerovatno slavlje.

Livaković je zlata vrijedan gol proslavio sa sakupljačem lopti, a kada se okrenuo imao je šta i vidjeti. Jedan od saigrača mu je prilazio sa suzama u očima.

Nakon što je lopta završila u mreži, Ismaila Yukseka su toliko slomile emocije da se uhvatio za glavu i počeo plakati od sreće.

Možda ova scena i najbolje opisuje koliko je zapravo svima u Fenerbahceu stalo da osvoje titulu prvaka koja se čeka duže od deset godina.

Inače, nakon odigrane utakmice Livaković je odlučio da ispoštuje navijača "Žuto-plavih" koji glumi dvojnika sjajnog čuvara mreže i na mečeve dolazi obučen u golmansku opremu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon što je odsviran kraj bivši Dinamovac je prišao strastvenom navijaču te mu poklonio svoj dres i kod njega izazvao ogromnu sreću.

Poslije teško izborene pobjede Fenerbahce nastavlja trku sa Galatasarayem za prvo mjesto. Jedan kiks na kraju može i odlučiti prvaka pa ne čudi zašto su igrači Fenerbahcea burno proslavili trijumf nad Kasimpašom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.