Galata uzdrmala Tursku žestokom porukom Feneru, na odgovor se nije dugo čekalo

Sporan penal za Fener

Galata uzdrmala Tursku žestokom porukom Feneru, na odgovor se nije dugo čekalo

Edmir Škorić

Galatasaray je oštrim postom reagovao na jedanaesterac izboren za Fenerbahče u posljednjim sekundama utakmice protiv Kasimpaše (2:1).

Fenerbahče je uz dosta muke savladao Kasimpasu i privremeno zasjeo na vrh tabele, s tim da će Galatasaray već u nedjelju u domaćoj utakmici imati priliku da se vrati na poziciju broj jedan.

Sekunde su dijelile Fener od nove katastrofe, no dosuđen je penal u njihovu korist, a Michy Batshuayi, koji je zamijenio prethodno Edina Džeku, pogodio je za pobjedu. Belgijancu je penal odbranjen, ali je imao sreće jer je odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Situacija koja je ostavila traga na utakmici dogodila se u posljednjim sekundama. Nekoliko minuta prije kraja, VAR je smatrao da je igrač Kasimpase Ben Ouanes igrao rukom i savjetovao je sudiji Cihanu Aydınu da gleda.

Oglasi

Cihan Aydın, koji je došao sa strane i pregledao snimku na monitoru, pokazao je na jedanaesterac. Čim je utakmica završila, uslijedila je reakcija Galtasarayja na društvenim mrežama.

"Nema ruke u ovoj situaciji, ali vi imate te prljave ruke! One su besramne!", objavio je Fenerov gradski rival i izazvao puno reakcija u Turskoj.

Uslijedio je odgovor iz Fenerbahčea, a izjavu je za zvanični klupski kanal dao član Upravnog odbora Selahattin Baki.

“Svaka čast. Svojom objavom jednom su riječju objasnili sebe i svoju historiju. Čak ni mi to ne bismo mogli ovako dobro objasniti".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sportski direktor Kasimpase Serkan Reçber, koji je ušao na teren nakon utakmice, dobio je crveni karton zbog prigovora, a čini se da u Turskoj nema ništa novo i da se iz vikenda u vikend samo govori o sudijskim pogreškama i favorizovanju najvećih timova u državi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi