FOTO: EPA

Protiv Frosinonea

Juventus se izvukao u posljednjim sekundama utakmice

Haris Zilić

Novi teška utakmica za fudbalere Juventusa, nova nervoza u Torinu, ovaj put u 26. kolu Serie A. Juventus je na svom terenu stigao do trijumfa u petoj minuti sudijske nadoknade u utakmici gdje nisu briljirali.

Juventus je dočekao Forsinone i utakmica je završena rezultatom 3:2 u meču gdje je Juve bio favorit na papiru, a junak je bio Rugani.

Slabo je igrao Juventus, nije to bila dopadljiva igra i bez dileme torinski klub je u velikoj krizi, ali danas su se malo oporavili.

Poveli su sa 1:0 golom Vlahovića u trećoj minuti i činilo se da bi napokon mogla biti dobra nedjelja za Staru damu.

Ipak, gosti su igrali hrabro, dovažno i za 13 minuta su preokrenuli utakmicu na svoj mlin.

U 14. minut Cheddira proavnava na 1:1 na asistenciju Zortee, a u 27. minuti Brescianini pogađa za 1:2, asistent je bio Harroui.

Do kraja prvog poluvremena, Vlahović na asistenciju McKenniea u 32. minuti vraća Juventus u igru to je bilo 2:2.

U drugom poluvremenu dosta prilika pred oba gola, Juventus je pokušaoa doći do pobjede i na kraju uspjevaju golom Ruganija u petoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Mali prekid krize za Juventus koji je četiri utakmice u Seriji A bio bez trijumfa, a od mogućih 15 bodova u posljendjih pet utakmica osvojili su samo pet uz omjer od jedne pobjede, dva remija i dva poraza.

Sada za liderom Interom Juventus zaostaje šest bodova uz dvije utakmice više.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 26. kolo:

Juventusa - Frosinone 3:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti