"Samo oni dolaze u obzir": Zidane trenutno bira između dva kluba

Od ljeta će opet biti zaposlen

"Samo oni dolaze u obzir": Zidane trenutno bira između dva kluba

E. Škorić

Zinedine Zidane bio je veliki fudbalski majstor, a svoje znanje nesebično je dijelio sa igračima koje je trenirao desetak godina.

Legendarni Francuz je u karijeri igrao za Juventus i Real Madrid, a kao trener počeo je da se gradi upravo u Španiji kao pomoćni trener Kraljeva, radeći sa omladincima Reala, a onda je dobio šansu na klupi prvog tima i to je bio pun pogodak.

U dva mandata na klupi Reala osvojio je tri trofeja Lige prvaka i dva naslova La Lige, a vrijedi svakako istaći i da osvojena trofeja u Superkupu Španije i dva u Superkupu Evrope, kao i dva trofeja Svjetskog klupskog prvenstva i dva Kupa kralja. Na individualnoj razini može d se pohvali da je dva puta izabran za najboljeg trenera u svijetu.

Već neko vrijeme 51-godišnjak je bez posla. Odlučio je napraviti predah, no očito ćemo ga već od nove sezone gledati u svijetu fudbala, samo je pitanje koga će voditi. Za njemački Sport1 je govorio "bliski pouzdanik Zidanea", koji je rekao da postoje dva kluba koja bi mogao voditi uz, naravno, reprezentaciju Francuske.

"Zizu vidi Bayern kao Real Madrid - instituciju kao klub s velikom historijom i odličnim uslovima za rad. Oba kluba imaju mnogo sličnosti u načinu na koji rade. U tom smislu , Bayern je uvijek bio tema koju nikad nije odbijao. Za njega u pitanje dolazi samo francuska reprezentacija, plus Juventus i Bayern. Ali u Englesku on definitivno ne želi, to je sigurno".

Oglasi

Ista osoba navodi da je "kao Nijemac - usmjeren ka cilju, struktuiran je i izuzetno opsjednut detaljima. Po tom pitanju sigurno bi se dobro uklopio i ako ga čelnici Bayerna žele dovesti, morat će mu dati sportsku snagu i ispuniti mu želje. Vrlo je ambiciozan i sve podređuje uspjehu. Ne želi ništa prepustiti slučaju".

"Jedna stvar je definitivno sigurna: Zinedine jedva čeka da se vrati na posao kao trener. Nabrijan je kao nikada prije. Ali on nije tip koji bi se pridružio usred sezone. Ako neko želi njegov potpis, mora da čeka do ljeta".

Juventus ili Bayern?

"Da ga je Juventus pitao, došetao bi tamo. Ali projekt Bayerna bio bi mu najvažnija stvar, a svakako ne financijski aspekt. I on bi bio idealan trener koji bi ponovno vratio imidž Bayerna i možda osigurao određenu kontinuitet na klupi Bayerna".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je, podsjetimo, danas objavio da se od ljeta rastaje sa trenutnim trenerom Thomasom Tuchelom nakon tri uzastopna poraza i dosta slabih rezultata, pa se Zidane navodi kao jedan od kandidata uz Xabija Alonsa, dok je Jurgen Klopp već odbio mogućnost da vodi bavarskog diva.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti