Čovjek koji zna Mandžukića u dušu otkrio istinu o hladnom Hrvatu: "Jednom me prevario i nikad više"
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Zajedno su radili pet godina

Čovjek koji zna Mandžukića u dušu otkrio istinu o hladnom Hrvatu: "Jednom me prevario i nikad više"

A. Čaušević

Mario Mandžukić je možda i najveća enigma hrvatskog fudbala ikad, prvenstveno zbog svoje hladnoće. Izmamiti osmijeh na njegovom licu je pravo dostignuće, a zbog svog karaktera i velike borbenosti ne postoji navijač kluba u kojem je igrao, a da ga nije zapamtio.

Dobar dio karijere Mandžukić je proveo u Juventusu s kojim je igrao i finale Lige prvaka, čak je i zabio gol, međutim nije uspio donijeti najprestižniji trofej Staroj dami.

U to vrijeme popularnog Super Marija je trenirao Massimiliano Allegri koji je i danas šef struke Bianconera, a nedavno je po 405. put u karijeri sjedio na klupi slavnog italijanskog kluba te ujedno postao rekorder.

Baš pred 405. meč na klupi neki od bivših igrača Juventusa su se javili Allegriju kako bi mu čestitali. Među njim je bio i Mandžukić.

Mandžukić i Allegri su zajedno sarađivali pet godina u Juventusu

"S Mariom je bilo prekrasno. Sve nas je varao, pravio se da ne zna italijanski, ali u stvarnosti ga je znao. Ispričat ću vam jednu anegdotu, povrijedio je lakat u Rimu u drugom kolu imao niz infekcija.
Nisam ga mogao uvjeriti da se vrati u igru.

"Poslao bih ga liječnicima, pa bi liječnici došli k meni, pa bi se on vratio liječnicima. Tada sam shvatio da za dobivanje stvari od Marija morate učiniti upravo suprotno."

Oglasi

Allegri je ispričao i jednu zanimljivu scenu sa mečeva Lige prvaka. Hrvat ga je jednom prevario i više nikad.

"Nije bio spreman za meč protiv Bayerna, a ja sam ga svejedno poveo i igrao je. Sljedeći put, u Londonu protiv Tottenhama, bio je u istoj situaciji i rekao mi je: 'Treneru, dobro sam'."

"Pa ga pogledam i kažem: 'Ne, nisi dobro, sad ostani doma jer si me prošli put prevario u Minhenu. Sada me više nećeš prevariti. Nisi u poziciji i ostaješ kod kuće. Ostavio sam ga kod kuće."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Svako malo dolazio je kod liječnika i govorio: 'Ne valja, ne valja, ne valja'. Mario je bio karakteran igrač, zamijenio je Teveza, ali imao je i tehniku. Predstavljao je strah samom pojavom na terenu", ispričao je Allegri.

U svojoj bogatoj karijeri Mandžukić je najviše utakmica odigrao upravo za Juventus, ukupno 162 uz 44 gola i 18 asistencija. Za pet godina u Torinu osvojio je isto toliko Scudetta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi