Ispred stadiona

Sukob navijača: Veliki derbi u Zagrebu imao i treće poluvrijeme!

Esmer Oštraković

Veliki derbi u okviru 24. kola SuperSport HNL-a okončan je pobjedom Dinama. Pobjednički gol pao je u 95. minuti i to sa bijele tačke.

Nakon utakmice viđen je žestok sukob navijača, a u svemu je učestvovala i specijalna policija.

Još uvijek se čeka više informacija oko svega što se događalo nakon utakmice koja je odigrana na Maksimiru, a koja je riješena golom duboko u sudijskoj nadoknadi.

Ono što je vidljivo na snimku jeste da su pojedini navijači koristili i baklje u ovom sukobu, ali i da je reakcija policija bila jako dobra.

Dinamo slavio pobjedu golom sa bijele tačke u 95. minuti

Jako zanimljivo prvo poluvrijeme viđeno je na utakmici u Zagrebu. Najveća šansa viđena je u drugoj minuti nadoknade.

Bruno Petković nakon ubačaja matira Labrovića, ali bh. fudbaler Stjepan Radeljić fenomenalno reaguje i s linije izbacuje loptu u teren i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

Gol odluke postignut je u sudijskoj nadoknadi utakmice, tačnije u 95. minuti ove utakmice.

Dosuđen je penal za Dinamo nakon što je Godić s leđa srušio Špikića, Brodić preuzima odgovornost i donosi Dinamu pobjedu od 1:0.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Trener Rijeke dao je jako zanimljivu izjavu

"Znate kako se kaže: Na silu - na silu. Čestitam Dinamu. Imali smo plan igre i ne mogu nikome prigovoriti. Imali smo na kraju loptu pod kontrolom i dali smo pas nazad. Pričao sam o Francu Baresju, koji je jedan od najveći ikad, izbio je 40 lopti na tribine. A mi vraćamo loptu nazad u 94. minuti. Ali eto, tako djecu danas uče.

Suđenje neću komentarisati. Misim da smo trebali više igrati prema naprijed. Imali smo par kontri u kojima smo se spetljali. Teška utakmica naš očekuje protiv Rudeša, moramo se što prije oporaviti. Neki igrači će dobiti priliku koji nisu tu igrali", rekao je Sopić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.