Na Maksimiru je usred utakmice nastala zanimljiva fotografija Brune Petkovića
Bruno Petković je uvijek u centru pažnje (Foto: Marko Prpić / Pixsell)

Spremno je dočekao fotografa

Na Maksimiru je usred utakmice nastala zanimljiva fotografija Brune Petkovića

M. Šljivak

Bruno Petković danas je pod povredom odigrao 75 minuta u derbiju 24. kola HNL-a između Dinama i Rijeke. Više nije mogao, pa ga je Sergej Jakirović izvadio iz igre i šansu je pružio Franu Brodiću koji je postigao pobjednički gol. Imao je Petković u prvom poluvremenu odličnu šansu nakon koje je nastala izuzetno zanimljiva fotografija.

Dinamo u Bruni Petkoviću ima istinskog vođu. Sjajni napadač je danas rovit odradio 75 minuta u derbiju protiv Rijeke i izašao je tek kada je trener Sergej Jakirović primijetio da mu nestaje snage.

Fran Brodić je dobio šansu i iskoristio ju je. Iskoristio je penal dosuđen u 95. minuti i donio je svom timu velika tri boda u borbi za titulu.

Petković nije imao previše šansi. Utakmica je bila izuzetno tvrda, pa su, posebno u prvom poluvremenu, napadači imali dosta problema da dođu do protivničkog gola.

Baš je 29-godišnji napadač u prvom dijelu imao najbolju šansu. Njegov udarac glavom nekim čudom je iz gola izbacio Stjepan Radeljić, a nakon toga je nastala zaista zanimljiva fotografija.

Oglasi

Vidio je napadač Dinama da je on taj koji je u fokusu nakon promašaja. Odlučio je pozirati i nastala je izuzetna fotografija hrvatskog reprezentativca na derbiju.

Bruno Petković pozirao fotografu nakon velike šanse (Foto: Marko Prpić / Pixsell)

Ove sezone Bruno Petković je nastupio 17 puta u HNL-u. Ima učinak od devet pogodaka i tri asistencije. Ovom učinku je u evropskoim nastupima dodao još pet golova i četiri asistencije.

Bruno Petković odbio bogate ponude i postao najplaćeniji igrač Dinama

Bruno Petković se konstantno u prethodnih godinu-dvije povezivao s odlaskom iz Dinama. Prošlog ljeta te priče su bile intenzivne, a najviše je zagrizao turski Trabzonspor.

Navodno je i Dinamo u jednom trenutku prihvatio ponudu. Međutim, Petković se nećkao i na kraju je odlučio da ne želi nigdje.

Sve bogate ponude je ovaj napadač odbio. Odlučio je ostati u Dinamu, gdje je prvo ime i glavna zvijezda, a može se reći da nije pogriješio.

Oglasi

Petković je, prema određenim navodima, najplaćeniji fudbaler zagrebačkog kluba i godišnje uzima milion eura.

Vjerovatno bi negdje drugo uzimao mnogo više novca. Međutim, nigdje ljubavi navijača ne bi imao kao u Dinamu. To je sasvim sigurno.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hoće li on i u narednoj sezoni nositi dres Modrih vidjet ćemo na kraju sezone. Ponuda će sasvim sigurno biti dosta.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi