Hrvatska će da bruji zbog reakcije Sergeja Jakirovića nakon pobjedničkog gola Dinama

Neočekivano?

Hrvatska će da bruji zbog reakcije Sergeja Jakirovića nakon pobjedničkog gola Dinama

M. Šljivak

Dinamo je pogotkom Frana Brodića s penala u 95. minuti pobijedio Rijeku na Maksimiru s 1:0. Trener Modrih Sergej Jakirović trijumf nad svojim bivšim timom nije slavio. Sjedio je mirno na klupi.

GNK Dinamo je na Maksimiru savladao Rijeku s 1:0. Na pogodak se čekalo do 95. minute kada je Fran Brodić iskoristio penal i pogodio je za trijumf Modrih.

Ova pobjeda zagrebački tim vraća u borbu za titulu. Ipak, trener Modrih Sergej Jakirović je nije slavio ovaj trijumf, očigledno iz poštovanja prema svom bivšem klubu.

Dok su se apsolutno svi igrači i navijači Dinama radovali, bh. stručnjak je mirno sjedio na klupi. Pogled govori da mu nije svejedno i svakako je za njega duel s bivšim timom bio izuzetno emotivan.

Sergej Jakirović je mirno sjedio na klupi nakon gola

Rijeku je Jakirović vodio od novembra 2022. do augusta prošle godine. Podigao je ovaj tim u svakom smislu, ali je šokirao sve odlukom da na samom početku sezone napusti tim i ode u velikog rivala Dinamo.

Oglasi

Rastanak s Rijekom nije bio nimalo lijep. Od miljenika je postao omražen lik na Rujevici i definitivno nikad više neće imati lijep doček u ovom gradu i na tom stadionu.

Tokom boravka u ovom klubu 47-godišnjii stručnjak iz Bosne i Hercegovine Rijeku je vodio u 27 utakmica i ostvario je učinak od 17 pobjeda, četiri remija i šest poraza.

Rijeka je usprkos porazu na Maksimiru ipak ostala prva na tabeli. Tim Željka Sopića ima 50 bodova, bod više od Hajduka i tri od Dinama, koji ima i utakmicu manje.

Ova sezona HNL-a definitivno će biti itekako zanimljiva do samog kraja. Tri tima su rame uz rame u trci za titulu, što je prethodnih godina zbog dominacije Dinama bila prava rijetkost.

Oglasi

Jakirović: "Moji igrači su heroji"

Sergej Jakirović je naravno veoma zadovoljan pobjedom nad velikim rivalom. Svoje igrače je nazvao herojim.

"Moji igrači su heroji. Odigrali su ovakav meč 48 sati nakon Betisa", ističe Jakirović na press konferenciji i dodaje:

"Bili smo bolji kako je utakmica odmicala. Nismo se mirili s obodm i na kraju smo, mislim, bili bolji za taj jedan gol", riječi su trenera Jakirovića.

S obzirom na to da je Bruno Petković izašao iz igre odluku o tome ko će pucati penal donio je upravo Jakirović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Petković je bio pod upitnikom za meč, trebao je krenuti Kulenović. Na kraju sam Brodića odabrao jer je najsvježiji. Kad je penal dosuđen, vidio sam Baturina da se šulja oko lopte, ali rekao sam da Brodić mora pucati."

Brodić je to napravio odlično. Postigao je gol i vratio je svoj tim potpuno u trku za prvaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
Na ovoj stranici svaki naslov sve nesto bruji
2 0
enko
Nije mogao od stida ustati zbog kriterija sudije koji nije bio ujednacen.sjetite se onog starta i guranja sa ledza rijekinog napadaca pred sesnaest m.od dinamovog gola.nemoze biti rimplanje tjelom sa ledxa.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi