Nijemac izgubio kontrolu

Na semaforu 0:0, Kroos ljut kao ris ulazi u svlačionicu Reala: "On se ne razumije u fudbal"

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Toni Kroos (34) bio je vidno iznerviran i ljut na poluvremenu nedjeljne utakmice između njegovog Real Madrida i Seville (1:0).

Real Madrid je trebao novu pobjedu u borbi za titulu, a na poluvrenenu je bilo 0:0, mada su Kraljevi u nastavku meča golom Luke Modrića došli do velike pobjede i povećali prednost nad Barcelonom sa pet na osam bodova.

Iako ga obično ne vidimo u takvim izdanjima, Kroos je u prvom dijelu dobio žuti karton zbog rasprave sa sudijom, a na poluvremenu je u svlačionici kiptio od bijesa upravo zboh Isidra Diaza de Mere, glavnog sudije duela.

Njemačkom veznjaku nije se svidjelo suđenje i to je dao do znanja svojim saigračima na poluvremenu duela sa Sevillom.

"Ovaj čovjek se ne razumije u fudbal. Ne može me pozvati za taj faul i onda mi dati karton", rekao je Kroos saigračima koji su ga smirivali i govorili mu da ne treba razmišljati o tome već se fokusirati samo na fudbal.

Neslaganje Real Madrida s odlukama Díaza de Mere već je izazvalo brojne komentare, no Toni Kroos bio je jedan od onih koji je to doživjeli najbliže. Nijemac je burno reagovao na odluke sudije i na kraju je dobio javnu opomenu, a interesantno je da ga je protivnički igrač i njegov bivši saigrač Sergio Ramos smirivao da ne bi dobio i drugi žuti karton.

Sudija nije štedio Real, a na početku meča je dao javnu opomenu i Carlu Ancelottiju zbog protesta Italijana za poništen gol Lucasa Vazqueza.

Često su španske sudije u centru pažnje zbog ne baš dobrih odluka, a naravno pod posebnom su lupom onda kada sude Realu, Barceloni ili Atleticu.

Ipak, u Madridu će brzo zaboraviti na neke slabe sudijske odluke pošto su ostvarili pobjedu i sve su bliže novoj tituli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ključan je bio gol rezerviste Luke Modrića, koji će ubrzo napuniti 39 godina, a igra kao u najboljim danima. Ancelotti ga drži na klupi, svjestan da više nema 20 ili 25 godina, no kad god ga uvede u igru i da mu prostor, ovaj vrati na najbolji način.

I Kroos i Modrić bi na ljeto mogli napustiti Real Madrid koji je spreman da nastavi sa smjenom generacije koja je obilježila jednu eru slavnog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.