U tunelu bi da je glavni u Realu, ali kad treba na teren Ancelotti ga ponižava kao nikog

Testira li Italijan na njemu strogoću?

U tunelu bi da je glavni u Realu, ali kad treba na teren Ancelotti ga ponižava kao nikog

Admin Čaušević

Real Madrid odlično stoji na terenu bez obzira na stalne probleme s povredama. Carlo Ancelotti drži sve pod kontrolom te su Kraljevi na pravom putu da titulu prvaka vrate u Madrid, dok se očekuje i prolazak dalje u nokaut fazi Lige prvaka. 

Ancelotti je kao trener na velikoj sceni duže od 20 godina. Trenirao je neke od najboljih igrača u historiji i nikad nije dozvolio da izgubi kontrolu u svlačionici.

Upravo je sjajan i direktan odnos sa igračima ono što ga čini velikim trenerom, a nije strano ni da zna testirati stroguću nad nekim igračima i jednostavno pokazati autoritet.

Kada neki igrač stoji pored aut linije spreman da uđe u igru te odlukom trenera biva vraćen na klupu, to bi obično izazvalo lavine komentara i razne reakcije.

Također bi došlo do određenog nezadovoljstvo i neke vrste revolta, međutim takve slučajeve Ancelotti sasjeca u startu. Na svojoj koži je to osjetio i sam Arda Guler.

Oglasi

Naime, Guler je bio spreman da uđe u igru protiv Seville, ali je Luka Modrić zabio gol te je Ancelotti mladog turskog veznjaka odmah poslao na klupu.

"Arda sve vrlo dobro razumije, a ako i ne razumije, neće se ništa desiti", hladno i bez ustezanja je nakon utakmice poručio italijanski trener.

Guler je u dosadašnjem dijelu sezone na samo jednom meču bio starter. Bilo je to u meču Kupa Kralja protiv Arandine, a već tada je pokazao da želi biti glavni u timu.

Naime, tokom poluvremena te utakmice je uhvaćen u tunelu kako ostalim igračima objašanjava određene taktičke poteze i kako se trebaju kretati na terenu. Tu scenu pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poslije tog meča Guler je igrao ukupno 25 minuta na tri meča španske La Lige, a posljednji udarac pretprio je protiv Seville kada ga je Ancelotti vratio neposredno pred ulazak u igru.

Talentovani veznjak je viđen kao veliko pojačanje za Real Madrid, ali njegovu sezonu u Kraljevskom klubu su obilježile brojne povrede, pa ostaje da se vidi da li će sljedeće sezone uopšte biti član Los Blancosa ili će završiti negdje na posudbi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti