Carlo Ancelotti je večeras obradovao Hrvatsku, razlog je Luka Modrić: "Cijeli svijet misli da je..."
U Madridu je glavna tema Luka Modrić (Foto: Pixsell/DeFodi)

Italijan sve rekao javno

Carlo Ancelotti je večeras obradovao Hrvatsku, razlog je Luka Modrić: "Cijeli svijet misli da je..."

Midhat Šljivak

Trener madridskog Reala Carlo Ancelotti večeras je dobar dio press konferencije posvetio legendarnom Hrvatu Luki Modriću. Poručio je Italijan kako je 38-godišnjak i večeras dokazao da će i naredne godine igrati fudbal i da nema govora o završetku karijere.

Luka Modrić je junak meča sa Sevillom. Postigao je fenomenalan gol za pobjedu Kraljeva od 1:0, a na press konferenciji nakon meča Carlo Ancelotti je dobio 'milion' pitanja o legendarnom Hrvatu.

Presretan je i on što je Modrić zabio gol. Nije ni njemu lako ostaviti takvu legendu na klupi.

"Luka je zaslužio gol. Zaslužio je da ga slavimo. Teško ga je ostaviti na klupi jer je primjer svim drugim igračima. Njegova budućnost? Sve je u njegovim rukama. Sve z avisi od njega i čekamo odluku", govori Ancelotti o legendarnom Hrvatu i dodaje:

"Novi ugovor za Modrića? U istoj je situaciji kao Kroos i Nacho. Klub će se pobrinuti za to u narednim mjesecima."

Oglasi

Jasno je Ancelotti poručio da se svijet vara ako misli da će Luka Modrić okončati karijeru na kraju sezone.

"Kako pomažem Luki? Jako je teško jer znam šta mu sve ovo znači. Razumijem kad je tužan, ali ovo nije njegov kraj. Cijeli svijet misli da jeste, ali ne i on", govori Ancelotti i dodaje:

"Noge ga još uvijek služe, ima takvu energiju. Ovo nije kraj njegove karijere. Pogledajte ga, čovjek ima 39 godina."

Ne želi italijanski stručnjak Modriću nametati nikakve odluke o budućnosti.

Oglasi

"Ako me Modrić bude pitao za savjet šta da radi? Poštujem ga, ali ne mogu mu ja reći šta da radi. On to najbolje zna."

"Ne mogu biti u njegovoj glavi. On je vrhunski momak, veoma ponizan i zaista ga volim. Ne znam da li želi ostati i biti rezerva. Ono što uvijek govorim je da nije bitno koliko minuta igrač već kvalitet koji pokažeš u tim minutama", dodao je Italijan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Modrić je večeras postigao svoj drugi gol sezone. Ovo mu je bio 29. nastup u svim takmičenjima, a upisao je i šest asistencija.

Ono što je sigurno je to da će Modrić ostati zauvijek legenda kraljevskog kluba i da se na Bernabeuu nikad neće zaboraviti sve što je napravio za ovaj klub.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zajid08
Nije mozda najveci talenat koji je igrao na prostorima bivse Juge (za mene je Pape), ali je ubjedljivo najbolji igrac sa nauspjesnijom karijerom. Niko mu ni blizu nije. Svaka cast, skoro 20 godina igrati na ovom nivou, respect....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti