Luka Modrić je u 75. minuti ušao u igru - Šest minuta kasnije Santiago Bernabeu je bio na nogama

Prelijep gol Hrvata

Luka Modrić je u 75. minuti ušao u igru - Šest minuta kasnije Santiago Bernabeu je bio na nogama

Midhat Šljivak

Luka Modrić doveo je Real Madrid u prednost od 1:0 protiv Seville na Santiago Bernabeu. Hrvat je ušao u 75. minuti, a pogodio je šest minuta kasnije.

Real se dugo mučio protiv Seville, a onda je Carlo Ancelotti izveo potez kakav samo on zna napraviti.

Igrala se 75. minuta kada je u igru ušao Luka Modrić. Šest minuta kasnije Santiago Bernabeu je bio na nogama zbog magije čuvenog Hrvata.

Primio je Modrić loptu na 20-ak metara od gola Seville. Uslijedio je nedobranjiv i precizan šut kojim je pogodio protivničku mrežu za prednost od 1:0.

OVDJE pogledajte ovaj zaista fenomenalan pogodak iskusnog veznjaka Real Madrida.

Oglasi

Hrvatskom fudbaleru je ovo drugi pogodak u La Ligi ove sezone. Zabio je u veoma bitnom trenutku i na kraju je donio pobjedu Realu.

Dosta toga se moglo vidjeti u večerašnjem susretu na Santiago Bernabeuu. Real je postigao gol u prvom poluvremenu preko Vazqueza, no VAR je reagovao i pogodak je poništen uz veliko negodovanje navijača, stručnog štaba i igrača kraljevskog kluba.

Siromašno prvo poluvrijeme završeno je bez golova. Ipak, u nastavku je sijevalo sa svih strana i pravo je čudo što je na kraju viđen samo jedan pogodak.

Redale su se šanse, imala je i Sevilla zicer preko Romera, Lunin čudesno brani, Vinicius je pogodio stativu, tukao je dobro i Rodrygo, no lopta u tim trenucima jednostavno nije htjela u gol.

Ipak, na kraju je Carlo Ancelotti pokazao kakav je trenerski mag. U 75. minuti iz igre vadi defanzivca Nacha Fernandeza i uvodi Luku Modrića. Samo šest minuta kasnije uslijedila je magija za tri nova boda kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 26. kolo:

Real Madrid - Sevilla 1:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676560946
Opet pljackanje Vardrida, sudiju ne smiju ni da pozovu iz Var sobe hahah, Rudiger bio u ofsajdu automaski uticao na izbijanje glavom igraca Seville poslije kojeg lopta dolazi do Modrica na nogu, Sramota, treba ugasiti Ligu
1 6
FudbalskiGenije
Čist penal nad Kroosom bio ali eto kolilo su ovi iz uefalone plakali sad im i ne sviraju.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi